Antena 3 CNN Actualitate Şeful Poliţiei Române explică DE CE nu putut fi folosit sistemul de localizare al terminalelor GSM

Şeful Poliţiei Române explică DE CE nu putut fi folosit sistemul de localizare al terminalelor GSM

Şeful Poliţiei Române explică DE CE nu putut fi folosit sistemul de localizare al terminalelor GSM
23 Ian 2014   •   17:54

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a explicat, joi, de ce nu putut fi folosit sistemul de localizare al terminalelor GSM, în timpul operaţiunii de căutare şi salvare a victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

"Pentru a putea efectua localizarea sistemul trebuia deplasat în proximitatea unui terminal GSM. Sistemul cântăreşte aproximativ 300 de kilograme şi este montat pe o autospecială de poliţie, care era atunci în zona Bucureşti - Ilfov. Am estimat noi că, pentru deplasarea până la locul tragediei avea nevoie de aproximativ 6 - 8 ore", a declarat Petre Tobă.

Şeful Poliţiei Române a ţinut să sublinieze că Poliţia Română a participat activ la toate măsurile de căutare.

"Am avut peste 100 de poliţişti implicaţi, 20 de autospeciale şi echipaje canine de la Sibiu. În plus, echipa de cercetare de la faţa locului a fost de la Inspectoratul General al Poliţiei Române", a mai declarat Petre Tobă, care a precizat şi faptul că sistemul de localizare nu este prevăzut pentru situaţii de urgenţă.

×
Subiecte în articol: Petre Toba accident aviatic Apuseni
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close