Antena 3 CNN Actualitate Sentinţă ridicolă pentru bărbatul care a omorât cu maşina un tânăr şi a fugit în noaptea de Revelion

Sentinţă ridicolă pentru bărbatul care a omorât cu maşina un tânăr şi a fugit în noaptea de Revelion

Judecătorii au dat o primă sentință în cazul accidentului petrecut în urmă cu aproape un an de zile, în noaptea de Revelion, unde un tânăr a fost accidentat mortal de o mașină condusă de un bărbat care a fugit de la locul faptei.

Sentinţă ridicolă pentru bărbatul care a omorât cu maşina un tânăr şi a fugit în noaptea de Revelion
de Georgiana Adam    |    18 Dec 2020   •   18:15

Ciprian Costel Troia în vârstă de 21 de ani, a fost judecat pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului şi a primit 1 an și 6 luni de închisoare pentru fiecare infracțiune.

În urma contopirii pedepselor, a rezultat că individul are de executat doi ani de închisoare pentru că, în urmă cu aproape un an de zile, în noaptea de Revelion, în satul Liteni, comuna Moara, individul a accidentat mortal cu maşina un tânăr ieşit în stradă să sărbătorească trecerea dintre ani.

De asemenea, judecătorii au mai stabilit ca după executarea pedepsei, inculpatul să aibă interdicție de a conduce autovehicule timp de doi ani de zile.

Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Cum s-a petrecut totul

În noaptea de 31 decembrie 2019 spre 1 ianuarie 2020, un grup de tineri care petrecea Revelionul la un bar din satul Liteni, comuna Moara, a ieşit pe drumul judeţean din localitate, pentru a sărbători trecerea dintre ani.

Printre ei se afla şi George Paraşteac, în vârstă de 25 de ani. Tinerii aveau în mâini artificii şi sticle de şampanie şi nu au observat la timp o maşina care venea spre ei cu viteză.

Autoturismul l-a lovit din plin pe tânărul de 25 de ani care în urma impactului a fost proiectat la o distanţă de 30 de metri. Din pacate manevrele de resuscitare nu au dat rezultate, iar medicii au fost nevoiţi să declare decesul în jurul orei 1:30.

Fără nicio jenă, şoferul şi-a continuat la fel de grabit drumul. Martorii din zona au oferit poliţiştilor date despre maşină un Peugeot 308, de culoare albă, cu număr de Bucureşti.

În scurt timp, poliţiştii rutieri au găsit şi imagini pe camere de supraveghere cu maşina care a produs tragedia şi au fost instituite filtre în trafic.

În dimineaţa zilei de 1 ianuarie, şoferul care accidentat mortal tânarul de 25 de ani a fost identificat, la Şcheia, în curtea unui localnic, unde se afla şi maşina avariată. Avand în vedere intervalul de timp scurs de la producerea accidentului, poliţiştii nu au mai putut stabili dacă individul era beat când a provocat nenorocirea.

După ce a fost prins, Ciprian Costel Troia a stat în arest preventiv trei luni de zile, perioadă care va fi scăzută din pedeapsa de doi ani.

×
Subiecte în articol: sentinta revelion
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close