Antena 3 CNN Actualitate Sentință mai blândă pentru cel mai temut criminal în serie din România | Decizia care l-ar putea elibera din închisoare

Sentință mai blândă pentru cel mai temut criminal în serie din România | Decizia care l-ar putea elibera din închisoare

Iulian Țigănilă, cel mai temut criminal în serie din România, ar putea fi eliberat din închisoare, după ce judecătorii i-au înlocuit pedeapsa de închisoare pe viață cu o sentință mult mai blândă.

Sentință mai blândă pentru cel mai temut criminal în serie din România | Decizia care l-ar putea elibera din închisoare
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mar 2024   •   18:26

Iulian Țigănilă, criminalul în serie din Argeș, care a îngrozit România s-ar putea bucura în curând de libertate, după ce intanţa i-a modificat pedeapsa. Mai exact, magistrații au decis să îi înlocuiască pedeapsa la închisoare pe viaţă cu 25 de ani de închisoare. 

Mai mult, în cazul în care după judecarea apelului făcut de procurori, decizia va rămâne definitivă, Iulian Țigănilă, criminalul în serie din Argeș, ar putea fi eliberat, mai ales că a ispășit deja fracția necesară pentru a putea cere eliberarea condiționată din închisoare.

Cine este Iulian Țigănilă

Iulian Țigănilă a fost condamnat pe viață în 2015, după ce a comis cel puţin șapte crime la sfârșitul anilor 90, sentința fiind pronunțată chiar în ziua în care împlinea 52 de ani.

Cazurile au fost rezolvate cu dificultate, după ce rămășițele victimelor au fost descoperite prin fântâni sau prin canale de irigații. Şi deşi a negat toate acuzaţiile, individul a fost dat de gol de complicele său care s-a lăudat în închisoare cu faptele sale.

Aşa s-a aflat că Țigănilă acționa după un tipar bine stabilit: se împrietenea cu victimele, consumau alcool împreună, apoi le ucidea, pentru a le fura bunurile sau proprietățile, notează Ziarul Argeșul.

În prezent, Iulian Țigănilă este încarcerat la Penitenciarul Rahova, acolo unde aşteaptă cu interes decizia tribunalului după modificarea pedepsei în cazul său, chiar dacă a fost condamnat pe viaţă. 

 

×
Subiecte în articol: criminal in serie sentinta Argeş
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close