Antena 3 CNN Actualitate Sfaturile medicilor în perioada caniculară: Cafeaua, băuturile carbogazoase și alcoolul sunt de evitat: "Sunt alarmante temperaturile care se anunță"

Sfaturile medicilor în perioada caniculară: Cafeaua, băuturile carbogazoase și alcoolul sunt de evitat: "Sunt alarmante temperaturile care se anunță"

Aveți mare grijă daca ieșiți în următoarele zile afară. Nu este recomandat sa stați la soare între orele 11 și 18. Ce trebuie să facem pentru a ne proteja în aceste zile de foc ne explică Alis Grasu, manager Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iul 2023   •   09:56

"Urmează zile cu temperaturi foarte ridicate și ultima săptămână a fost una caniculară, dar în acest moment sunt alarmante temperaturile care se anunță.

Nu vom ieși din casă decât dacă suntem absolut nevoiți șă facem acest lucru.

În intervalul 11-18 se va evita expunerea prelungită la soare, se va evita expunerea voluntară la soare, efortul fizic și totul afară în soare.

Va trebui să avem mare grijă când plecăm de acasă la cum ne îmbrăcăm pentru a face față temperaturilor foarte ridicate.

Citește și: Începe cea mai fierbinte săptămână a acestui an: canicula pârjolește totul, cu 42 de grade la umbră și peste 50 de grade la soare!

Se va purta îmbrăcăminte amplă, lejeră, din fibre naturale, de culoare deschisă care să acopere cât mai mult suprafața corporală.

Se vor purta pălării de soare, șepci sau se vor folosi umbrele pentru a ne proteja de razele solare. Pentru persoanele cu sensibilitate se vor folosi creme cu factor de protecție peste 50.

Va trebui să avem grijă cum ne hidratăm și cum ne alimentăm în aceste zile. Se vor consuma multe fructe și legume proaspete cu concentrație mare de apă, regimul alimentar va fi sărac în proteine și lipide în aceste zile. Se vor consuma minim doi litri de lichide fără să așteptăm să apară senzația de sete.

Se recomandă consumul unui pahar de apă sau echivalentul acestuia la fiecare 15, 20 de minute.

Se vor evita băuturile cu conținut ridicat de cofeină, băuturile alcoolice și băuturile dulci.

Aceste categorii elimină apa din organism crescând diureza și accentuează deshidratarea.

Pentru cei care sunt în vacanță le recomand să nu facă expunere voluntară la soare în intervalul 11-18. Insistăm pe acest lucru pentru că este destul de periculos.

Hidratarea este foarte importantă la plajă cu apă, ceai neîndulcit, sucuri naturale fără conservanți", a spus Alis Grasu, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: canicula temperaturi ridicate Alis Grasu
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close