Antena 3 Actualitate Sindicaliştii se aliază. 800.000 de bugetari, în grevă generală pe 5 octombrie

Sindicaliştii se aliază. 800.000 de bugetari, în grevă generală pe 5 octombrie

10 Sep 2009   •   12:23
Sindicaliştii se aliază. 800.000 de bugetari, în grevă generală pe 5 octombrie

Organizaţiile sindicale se aliază, pentru prima oară, în încercarea de a opri adoptarea prin asumarea de către Guvern a legii salarizării unitare. S-a stabilit şi un program al protestelor. Profesorii, poliţiştii, cadrele medicale şi personalul din administraţie vor fi în grevă generală, timp de o zi, pe data de 5 octombrie 2009, a anunţat joi Aurel Cornea, liderul FSLI.

"Vom crea Alianţa Bugetarilor cu scopul renegocierilor privind salarizarea unitară. Este pentru prima dată când se realizează o asemenea alianţă" a spus Cornea. Acesta a mai declarat că în data de 15 septembrie sindicaliştii vor picheta sediul Parlamentului, în semn de protest faţă de legea salarizării unice.

Mai mult, profesorii, dar şi alte categorii de bugetari ar putea să nu participe la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie. Preşedintele Sed Lex, Vasile Marica declara că bugetarii ar putea să îşi ia cele zece zile de concediu fără plată chiar în perioada alegerilor prezidenţiale.

"Nu vrem să facem rău cetăţenilor României. Însă dacă este nevoie acest Guvern trebuie să cadă" a spus Vasile Marica.

Ministrul Muncii şi cel al Finanţelor au fost convocaţi joi la Guvern, pentru a discuta cu premierul despre grevele anunţate de sindicate.


Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close