Antena 3 CNN Actualitate Sindicatul "Viitorul Mineritului Roşia Montană", AMENDAT pentru cel mai recent protest

Sindicatul "Viitorul Mineritului Roşia Montană", AMENDAT pentru cel mai recent protest

Sindicatul "Viitorul Mineritului Roşia Montană", AMENDAT pentru cel mai recent protest
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Oct 2013   •   13:35
Sindicatul Viitorul Mineritului Roşia Montană, organizatorul mitingului de duminica trecută de susţinere a proiectului minier, a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a depăşit ora până la care era autorizat protestul şi nu a respectat traseul, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat, duminică, pentru agenţia Mediafax, că organizatorul mitingului de la Abrud, care a avut loc duminica trecută pentru susţinerea proiectului minier de la Roşia Montană, sindicatul Viitorul Mineritului Roşia Montană, a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 2.000 de lei, deoarece a depăşit ora până la care era autorizat protestul şi nu a respectat traseul, respectiv susţinătorii au vrut să meargă în zona în care protestau opozanţii, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor.
Amenda a fost dată de Jandarmeria Alba.
"Unul dintre organizatori (Sindicatul Viitorul Mineritului Roşia Montană - n.r.) a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea orelor de desfăşurare a mitingului şi pentru nerespectarea traseului stabilit prin autorizaţia acordată pentru protest", a spus Jurcoveţ.
Acesta a adăugat că la nivelul Jandarmeriei Alba s-a constituit un colectiv care verifică săvârşirea de către anumiţi participanţi la aceste mitinguri privind proiectul minier de la Roşia Montană a unor fapte ilegale.
"Analizăm, de asemenea, imaginile filmate în timpul acţiunilor de protest şi în funcţie de acestea ar putea fi aplicate alte sancţiuni şi pentru diferite persoane fizice care au participat la protest şi care au avut manifestări care contravin legii. Ne propunem să dovedim foarte mare discernământ în aplicarea de sancţiuni persoanelor fizice, însă dacă au greşit cu siguranţă vor răspunde pentru faptele lor?, a afirmat Jurcoveţ. 
Duminică sunt programate alte mitinguri pro şi contra proiectului de la Roşia Montană în Abrud, Câmpeni şi Roşia Montană. 
Duminica trecută, câteva sute de persoane au participat, la Abrud, la două proteste privind proiectul de la Roşia Montană, unul organizat de susţinătorii exploatării miniere, iar altul de opozanţii acesteia, la un moment dat fiind necesară intervenţia jandarmilor pentru ca manifestanţii să nu se întâlnească. În timpul marşului, susţinătorii proiectului minier au încercat să se apropie de zona în care au protestat opozanţii acestuia, jandarmii fiind nevoiţi să formeze un cordon şi să blocheze o stradă. 
Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară, dar şi peste hotare au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.
 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close