Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Controverse imense privind achiziția ”Cumințeniei Pământului”. Bogdan Chirieac: Afacerea pute a corupție!

Sinteza zilei. Controverse imense privind achiziția ”Cumințeniei Pământului”. Bogdan Chirieac: Afacerea pute a corupție!

Sinteza zilei. Controverse imense privind achiziția ”Cumințeniei Pământului”. Bogdan Chirieac: Afacerea pute a corupție!
30 Aug 2016   •   22:56

Afacerea Cumințenia Pământului pute înspăimântător a corupție, a spus analistul Bogdan Chirieac, la Antena 3, unde a comentat un articol publicat în cotidianul.ro, care explică cum a ajuns ministrul Culturii să-și facă dosar penal cu această achiziție.

”Ambiţia ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, aceea de a cumpăra capodopera lui Brâncuşi, Cuminţenia pământului, de la proprietar, îl poate duce în faţa Codruţei Kovesi. Vlad Alexandrescu trebuia să ştie că ministerul nu poate cumpăra o operă de artă decât printr-un „operator economic autorizat”, aşa cum prevede Legea nr. 182/2000 la art. 35, al. 1!”, scrie cotidianul.ro, într-un articol publicat în data de 13 aprilie 2016.

Jurnaliștii susțin că ministrul Vlad Alexandrescu va avea probleme penale tocmai pentru că a recunoscut public, într-un comunicat de presă, că a negociat prețul direct cu proprietarii, lucru interzis de art. 35, al. 1 din aceeaşi Lege 182/2000, care spune explicit: „Vânzarea publică a bunurilor culturale mobile aflate în proprietate privată sau intermedierea vânzării se efectuează numai prin operatori economici autorizaţi”!

”Nu poți face subscripție publică în secolul 21”, a afirmat fostul ministru al Culturii Daniel Barbu, invitat la Antena 3.

”Ministrul Alexandrescu a comis o eroare de anistorism. E adevărat că marile monumente publice, statui, ateneul și alte monumente dinainte de 1918 sunt făcute prin subscripție publică, pentru că cetățenii erau atunci proprietari. Acum, noi trăim într-o democrație unde sunt cetățeni proprietari care plătesc taxe, alții nu”, a spus Daniel Barbu, la Antena 3, care a subliniat că ministrul ”nu are vocația să cumpere nici măcar un tablou de la un artist contemporan pentru a decora un hol de primire”.

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close