Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Situație critică la Arad. Reacția șefului DSP Arad după ce a fost acuzat că și-a bătut joc de medici

Sinteza zilei. Situație critică la Arad. Reacția șefului DSP Arad după ce a fost acuzat că și-a bătut joc de medici

Peste 80 de angajați - medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, registratori medicali au intrat în concediu din 23 martie, iar 8 medici demisionează pentru că ies la pensie, a anunțat marți conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Sinteza zilei. Situație critică la Arad. Reacția șefului DSP Arad după ce a fost acuzat că și-a bătut joc de medici
Sursa foto: Foto: pixabay.com
31 Mar 2020   •   23:05

”Există opt cazuri de medici - șase de la UPU care au anunțat că își depun demisia pentru a intra în pensie. 83 de persoane – medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, registratori medicali sunt în concediu medical de pe data de 23 martie. Pentru a face față unui aflux de pacienți infectați cu Coronavirus s-a dispus angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de 6 luni. Până acum am angajat 20 de medici, 19 asistenți medicali și 4 – personal auxiliar”, se arată în comunicat.

Directorul DSP, Constantin Cătană, a fost filmat cum țipă şi folosește limbaj dur în faţa personalului medical care trebuie să plece in Vama Nădlac pentru trierea celor care trec vama in România.  

Medicii, asistenţii și voluntarii cerau sa le fie asigurate echipamentele necesare, totul pentru a lucra in siguranţă şi pentru a nu se contamina. Însă discuţia a degenerat.

”Auzi aici discuții și bârfe aici. V-ați ales prost meseria. Ești româncă? Și atunci...

Eu nu am nevoie. Ascultă-mă când vorbesc. Ai o mască simplă la Poliția de Frontieră. Ești chirurg? Asta e ținută și morală pentru un chirurg?
Nu gândești? Crezi că am echipament și nu îl dau?”, spunea acesta.

Într-o intervenție telefonică la Sinteza Zilei, directorul DSP Arad, Constantin Catană, și-a explicat ieșirea nepotrivită:

"Este o înregistrare din urmă cu aproximativ 14 zile. Nu este de ieri, așa cum a apărut în presă. Erau rezidenți de an destul de mare, 2-3, era prima zi după ordinul de ministru în care acești specialiști erau puși la dispoziția noastră pentru a veni în sprijin la triaj.

Era la o săptămână de la deschiderea coridorului pe Ungaria dinspre Austria, cu nopți nedormite. Era plecarea la ora 7 către punctul de frontieră pentru a schimba colegii din timpul nopții,.

Aveam un efectiv de aproximativ 25 de cadre medicale, medici rezidenți și colegi de ai mei din DPS și am fost chemat după o noapte în frontieră. Dânșii nu doreau să participe la echipa ce urma să facă schimbul din tura de zi", a spus Catană.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Constantin Catana
Parteneri
Marele Premiu al Australiei se vede la Antena 3 CNN
x close