Antena 3 CNN Actualitate Situaţie dramatică în nordul Moldovei: "Un drum de o oră se face în două zile". Corespondenţă de la trimisul special Antena 3 CNN

Situaţie dramatică în nordul Moldovei: "Un drum de o oră se face în două zile". Corespondenţă de la trimisul special Antena 3 CNN

Echipa Antena 3 CNN se află pe drumurile înzăpezite ale Moldovei şi transmite în timp real care este evoluția evenimentelor.

de Cristi Popovici    |    Ioana Mircea    |    06 Apr 2023   •   10:05

Este cod roșu de zăpezi şi viscol în judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava şi Neamţ. Pentru prima dată în istorie,  ANM a făcut o astfel de avertizare pentru luna aprilie.

Situația este dramatică în tot județul Botoșani. Peste 400 de oameni au rămas înzăpeziți în peste 200 de mașini, a anunțat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Pentru că multe drumuri sunt pur şi simplu blocate de nămeţi, salvatorii au fost nevoiți să asiste prin apel video o femeie care năștea.

Pe DN2, în judeţul Neamţ, şoferii ajung să facă un drum de o oră, în două zile, din cauza codiților meteo actuale.

Citeşte şi: Tren cu ruta Chişinău - Bucureşti, blocat la graniţa din cauza zăpezii

Oamenii spun că peste noapte nu au văzut nici un utilaj de deszăpezire, însă cu puţin timp în urmă un astfel de utilaj şi o freză au trecut prin zonă. Efortul lor a fost în zadar pentru că viscolul a suflat toată zăpada dată înapoi în drum.

Pe de altă parte din municipiul Iaşi nu se poate ieși pentru că toate drumurile naţionale şi judeţene au fost blocate de drumari pentru a nu se ajunge ca în situația de la Botoşani, unde oamenii şi-au petrecut noaptea în maşină.

×
Subiecte în articol: drum blocat Moldova Neamţ Botoșani Iași
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close