Antena 3 CNN Actualitate Ţara europeană care şi-a testat sâmbătă, gratuit, jumatate din populaţie

Ţara europeană care şi-a testat sâmbătă, gratuit, jumatate din populaţie

Slovacia este ţara care a testat sâmbătă aproape jumătate din populație. Astfel, oamenii au fost testaţi pentru Covid-19 sâmbătă, ieri fiind prima zi a testării la nivel naţional. Astfel, Guvernul vrea să întoarcă trendul de creștere a numărului de cazuri fără o carantinare generală, transmite Reuters.

Ţara europeană care şi-a testat sâmbătă, gratuit, jumatate din populaţie
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    01 Noi 2020   •   18:49

Ministrul Apărării, Jaroslav Nad, a declarat că 2,58 milioane de slovaci au fost testați sâmbătă, iar 25.850 (1%) au ieșit pozitivi, ceea ce înseamnă că vor fi plasaţi în carantină.

Slovacia are o populație de 5,5 milioane de oameni și vrea să testeze cât mai mulți dintre ei, cu excepția copiilor mai mici de 10 ani.

Testarea este gratuită și voluntară, însă care refuze testarea trebuie să intre în carantină.

Numărul de infecții cu SARS-COv-2 a crescut alarmant în ultimele săptămâni în Slovacia, ţără care înregistra doar câteva mii de cazuri în primavară şi în vară, pentru ca mai apoi a impus rapid restricţii.

Ţara vecină, Cehia are cea mai ridicată rată a deceselor din Europa în ultimele două săptămâni.

Campania de testare, prima într-o țară de asemenea dimensiuni, este privită cu interes de alte națiuni ce caută metode de a încetini răspândirea coronavirusului și de protejare a sistemelor sanitare.

×
Subiecte în articol: Slovacia testare COVID-19
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close