Antena 3 CNN Actualitate Funcționarul cu 12 lefuri la stat, reclamat de şefi la ANI

Funcționarul cu 12 lefuri la stat, reclamat de şefi la ANI

Funcționarul cu 12 lefuri la stat, reclamat de şefi la ANI
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Aug 2016   •   09:31

Bogdan Stănescu, funcţionarul plătit de 12 firme de stat, este acuzat de incompatibilitate şi face acum obiectul unei anchete a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), potrivit Jurnalul.ro

Sesizarea a fost făcută la solicitarea Corpului de Control al prim-ministrului, se arată într-o notă de control semnată de ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, pe 29 iulie, după apariţia articolului.

„Directorul General al Direcţiei Generale Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie - DGPAPSE Bogdan Stănescu este în conflict de interese faţă de procesele Oltchim cu companiile de stat precum Oil Terminal, fiind creditoare ale Oltchim”, se arată în raportul Corpului de control al ministrului Energiei. 

Practic, Stănescu administra atât debitoarea Oltchim, aflată în insolvenţă, cât şi creditoarea Oil Terminal, funcţii în care s-a numit singur. 

Bogdan Stănescu este unul din consilierii viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, fost lider PNL, acuzat de corupţie. De asemenea, Stănescu a fost partenerul Alinei Gorghiu în firma acesteia de avocatură, dar şi co-autor a două lucrări ştiinţifice coordonate de actualul co-preşedinte liberal, din care una suspectată de plagiat. Bogdan Stănescu se află în structurile de conducere a organizaţiei PNL Sectorul 5. 

×
Subiecte în articol: incompatibilitate ANI Oltchim
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close