Antena 3 CNN Actualitate Social Nou ajutor de la stat pentru familiile cu cel puţin doi copii

Nou ajutor de la stat pentru familiile cu cel puţin doi copii

Reforma fiscală propune reduceri de taxe pentru familiile cu doi sau mai mulți copii, în sprijinul natalității.

Nou ajutor de la stat pentru familiile cu cel puţin doi copii
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Apr 2024   •   17:12

Guvernul pregătește o reformă fiscală menită să sprijine creșterea ratei natalității în țară prin intermediul unui sistem de reducere a taxelor pentru familiile cu doi sau mai mulți copii. Această măsură este anunțată în planurile pentru anul viitor.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, recent, că ar putea exista deduceri de la impozitul pe venit de 10% pentru familiile care are mai mult de doi copii.

Această măsură ar putea fi luată chiar de la începutul anului viitor. Practic ar putea fi plătit mai puţin la stat pentru familiile care au mai mulţi copii. Aşadar, venitul net la final de lună din salariu ar putea fi mai mare, scrie Observator.

Această măsură face parte din reforma fiscală care se află în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care prevede scăderea taxării pe muncă în ţara noastră.

Populația României a ajuns la același nivel ca în 1966, înainte ca Ceaușescu să fi interzis avorturile. Adică la puțin peste 19 milioane de locuitori.

Scăderea natalităţii va avea efecte dramatice pentru societate, spun sociologii.  

România se află pe locul patru la indicele fertilităţii după Franţa, Cehia şi Islanda. Franţa, de exemplu, oferă mai multe stimulente financiare, dar şi o subvenţie de naştere de 950 de euro. 

×
Subiecte în articol: reduceri taxe familii copii
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close