Antena 3 CNN Actualitate Social Distincții naționale și medalii de onoare, acordate cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Distincții naționale și medalii de onoare, acordate cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Distincții naționale și medalii de onoare, acordate cu ocazia Centenarului Marii Uniri
Sursa foto: Foto: gov.ro
09 Noi 2018   •   17:11

Guvernul României a adoptat în ședința de vineri, 9 noiembrie a.c., proiectul de Hotărâre privind aprobarea descrierii distincţiilor naţionale, procedurile de înaintare a propunerilor, criteriile de acordare a distincţiilor, precum şi cazurile de retragere a distincțiilor naționale prevăzute de Legea nr. 91/2018 privind Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului și Centenarul Marii Uniri, elaborat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Astfel, Legea nr. 91/2018 stabilește o serie de măsuri administrative, financiare și cu scop aniversar cu privire la cele două evenimente esențiale în istoria statului român. 

De asemenea, se instituie șase distincții naționale și medalii de onoare ce vor fi acordate, în semn de recunoștință tuturor entităților ce au luat parte la făurirea unității naționale și a statului modern român sau și-au adus aportul pentru păstrarea în memorie și pentru promovarea Centenarului Războiului pentru Întregirea Neamului și Centenarului Marii Uniri, după cum urmează:


•    Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”;
•    Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”;
•    Medalia Parlamentară „România Centenară”;
•    Distincția Parlamentară „100 de ani recunoștință”;
•    Medalia de onoare „Loc al Războiului pentru Întregirea Neamului”;
•    Medalia de onoare „Loc al Marii Uniri”.

În conținutul proiectului de Hotărâre sunt precizate procedurile și criteriile de decernare și acordare a distincțiilor naționale și a medaliilor de onoare, precum și cazurile de retragere a acestora. De asemenea, în conținutul anexelor din cadrul proiectului de HG, este prezentată descrierea fiecărei distincții, precum și reprezentări grafice ale acestora.
 

×
Subiecte în articol: medalii sedinta centenar
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close