Antena 3 CNN Actualitate Social Educatoare de la o creşă din Alba Iulia, înregistrată în timp ce îi insulta pe copii: „Urâtul naibii”, „Prostule”, „Măgarul naibii”

Educatoare de la o creşă din Alba Iulia, înregistrată în timp ce îi insulta pe copii: „Urâtul naibii”, „Prostule”, „Măgarul naibii”

Educatoare de la o creşă din Alba Iulia, înregistrată în timp ce îi insulta pe copii: „Urâtul naibii”, „Prostule”, „Măgarul naibii”
12 Aug 2019   •   11:30

Educatoarea de la o creşă din Alba Iulia a fost înregistrată în timp ce îi insulta pe copii. 

Părinții au depus plângeri la Poliție atât împotriva educatoarei, cât și a unei îngrijitoare, susținând că minorii au fost agresați atât fizic,cât și verbal. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, Luminiţa Prodan, a declarat luni, pentru Agerpres, că la Poliţia municipiului Alba Iulia au fost înregistrate două sesizări din partea unor părinţi, care au avut reclamaţii la adresa a două persoane, o educatoare şi o îngrijitoare.

"În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că ar putea fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Plângerile au fost conexate şi s-a deschis un dosar penal. Verificările se efectuează, deocamdată, cu privire la faptă", a afirmat Luminiţa Prodan.

Şi Primăria municipiului Alba Iulia, în administrarea căreia se află creşa, a declanşat o procedură administrativă în acest caz, fiind sesizată Comisia de disciplină.

O educatoare şi o îngrijitoare sunt acuzate de părinţi că ar fi avut un limbaj neadecvat şi un comportament similar la adresa copiilor. Cele două au fost înregistrate audio, mama unuia dintre copii amplasând în ghiozdanul acestuia un microfon după ce a sesizat o schimbare în comportamentul băieţelului.

"Nu te mai suport deloc, nesimţitule", "Eşti o puturoasă", "De te ridici de pe saltea, te mănânc", "Când te-ai ridicat, cum te-am rezolvat", "Urâtul naibii", "Prostule", "Măgarul naibii", "Zăpăcitule", "Lasă piciorul jos, că o capeţi" sunt câteva dintre insultele care se aud pe înregistrare. Copiii au fost şi bruscaţi, auzindu-se cum plâng, iar drept pedeapsă unii ar fi fost ţinuţi în baie.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: educatoare
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close