Antena 3 CNN Actualitate Social Gabriela Firea consideră că trebuie realizat un audit al staţiilor de monitorizare a calităţii aerului: „Nu vrem să ascundem adevărul”

Gabriela Firea consideră că trebuie realizat un audit al staţiilor de monitorizare a calităţii aerului: „Nu vrem să ascundem adevărul”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, este de părere că trebuie realizat un audit al staţiilor de monitorizare a calităţii aerului.

Gabriela Firea consideră că trebuie realizat un audit al staţiilor de monitorizare a calităţii aerului: „Nu vrem să ascundem adevărul”
Sursa foto: Foto: Gabriela Firea/ Facebook
20 Ian 2020   •   16:15

„În ceea ce priveşte polemica publică privind măsurătorile efectuare de către Agenţia de Mediu şi de anumite asociaţii sau fundaţii civice, mi-am exprimat disponibilitatea de a contribui la efortul general de a afla adevărul. Consider că trebuie să fie realizat un audit al staţiilor de monitorizare a calităţii aerului. Noi nu vrem să ascundem adevărul, dimpotrivă, vrem să-l cunoaştem şi să luptăm cu poluarea în mod real, ceea ce am făcut şi în ultimii trei ani. S-a vorbit despre depăşirile acelor indicatori, în special în zona centrală, pe Calea Victoriei şi pe Mihai Bravu, s-au explicat şi care sunt cauzele, în special traficul intens, dar şi încălzirea locuinţelor", a spus Firea, după întrevederea avută cu ministrul Mediului, Costel Alexe.

Întrebată dacă îşi mai menţine decizia de a face plângere pe numele ministrului Mediului, ea a răspuns: "Am venit cu acel anunţ public, deoarece domnul ministru afirmase public şi scrisese şi pe reţeaua sa de socializare că în Bucureşti se respiră otravă. Având în vedere că în cadrul acestor întâlniri şi şedinţe domnul ministru nu a mai vorbit în aceşti termeni, ci s-a referit strict la situaţia concretă a poluării din Municipiul Bucureşti şi observând progresul care s-a înregistrat în Capitală, în ultimii 3 ani, consider că şi-a reevaluat şi domnia sa atitudinea, prin urmare, trebuie şi eu să ţin cont de faptul că domnia sa nu a mai repetat public acele afirmaţii care nu erau adevărate. În toate marile oraşe ale Europei şi ale ţării există poluare, dar e nu doar exagerat, e înfricoşător să-i anunţi pe cetăţeni că respiră otravă".

Citește Și Gabriela Firea, după întâlnirea cu ministrul Mediului: Ne-am propus să fim mai drastici privind companiile de salubritate

Ea a precizat că, la întrevederea cu ministrul Mediului, a prezentat stadiul măsurilor luate de PMB în aplicarea Planului Integrat de Calitate a Aerului.

„A rămas ca în continuare să depunem eforturi pentru aplicarea Planului Integrat de Calitate a Aerului, pentru că toate aceste măsuri cumulate, atât cele care ţin de responsabilitatea Primăriei Capitalei, cât şi cele care revin ministerelor împreună să dea un rezultat cât mai bun", a adăugat Firea.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close