Antena 3 Actualitate Social Iohannis pledează pentru construirea unui Muzeu al Comunismului. „Trecutul la care nu dorim să mai revenim vreodată”

Iohannis pledează pentru construirea unui Muzeu al Comunismului. „Trecutul la care nu dorim să mai revenim vreodată”

05 Sep 2017   •   15:40
Iohannis pledează pentru construirea unui Muzeu al Comunismului. „Trecutul la care nu dorim să mai revenim vreodată”
Sursa foto: Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, în mesajul transmis participanţilor la Congresul XXIV al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, că deschiderea Muzeului Comunismului în România este ”un gest necesar plasării comunismului într-un trecut la care nu dorim să revenim”.

Iohannis salută progresele înregistrate în studierea fenomenului totalitar şi tratamentelor inumane din timpul regimului comunist, însă consideră că acestea trebuie să continue. „Există şi chestiuni neelucidate a căror cercetare continuă, iar statul român trebuie să rămână consecvent acestor demersuri prin sancţionarea celor care se fac vinovaţi de crime împotriva umanităţii. Trebuie să valorificăm mijloacele pe care le avem la dispoziţie pentru a împiedica astfel de fapte degradante să devină fenomene recurente şi pentru a reda victimelor demnitatea prin condamnarea celor vinovaţi”, susuţine preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis susţine că va susţine în continuare manifestările dedicate victimelor regimului comunist care au militat pentru crezul democratic.

„Voi pleda în continuare pentru construirea unui Muzeu al Comunismului care constituie, în opinia mea, expresia cea mai clară a suportului pe care îl acord politicilor de recuperare a trecutului. Cunoscând şi înţelegând ce a fost comunismul în România, niciun viitor, nicio viziune, niciun proiect de ţară nu poate fi viabil dacă nu ne despărţim definitiv de el. Sub diverse forme, expresii şi tentaţii proprii comunismului se pot identifica şi astăzi. Văd Muzeul Comunismului ca pe un instrument nu doar al cunoaşterii academice sau al necesarei educări a tinerelor generaţii, ci ca pe gestul fundamental şi necesar al plasării comunismului în trecutul la care nu dorim să mai revenim vreodată”, consideră preşedintele.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close