Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul de Interne a promis sporuri salariale pentru polițiștii care s-au implicat în salvarea unor vieți

Ministrul de Interne a promis sporuri salariale pentru polițiștii care s-au implicat în salvarea unor vieți

Ministrul de Interne a promis sporuri salariale pentru polițiștii care s-au implicat în salvarea unor vieți
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
31 Aug 2017   •   16:03

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat la Competiţia Mondială de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, care se desfăşoară la Târgu Mureş în perioada 30 august - 3 septembrie, că va acorda prime salariale celor doi poliţişti, din Rupea, judeţul Braşov, respectiv Gorgota, judeţul Prahova, care s-au implicat în salvarea unor vieţi. 

”Venind spre Târgu Mureş, am oprit într-o localitate din judeţul Braşov la o secţie de Poliţie din oraşul Rupea, unde ştiam că există un poliţist care, nu cu mult timp în urmă, a salvat trei vieţi. Fiind un participant în trafic, a fost martorul unui accident în care doi soţi şi un copil s-au răsturnat cu maşina în lac. A intervenit de urgenţă, fiindcă în astfel de situaţii contează fiecare secundă şi, fără să aibă cunoştinţe de specialitate, a salvat trei vieţi. Am ţinut să îl felicit personal. Şi mai ştiu de încă un poliţist, care chiar zilele trecute s-a aflat cu emoţie, care a salvat un nou născut, acordându-i primul ajutor, doar pentru că a avut curiozitate să vadă pe Internet cum se acordă primul ajutor unui nou născut. Sunt oameni care nu practică în specialitatea această meserie, dar sunt oameni care, în plan adiacent, demonstrează în fiecare zi că această meserie este una de vocaţie”, a spus Carmen Dan. 

Aceasta a arătat că, pentru ea, salvatori sunt în primul rând pompierii, pentru că în fiecare zi se sacrifică şi se expun pentru a salva vieţi, dar şi jandarmii şi poliţiştii, care şi în timpul liber au ocazia să dea sens profesionalismului. Din acest motiv, ministrul de Interne a decis să facă demersuri pentru recompensarea celor doi poliţişti. 

”Primul era poliţist cu experienţă, celălalt, în perioada de tutelă. Ştiu că nu este important şi nu în asta stă recunoştinţa mea ca ministru, însă simt nevoia ca astfel de fapte să fie recompensate, pe cale de consecinţă, am să mă îngrijesc ca acestor doi poliţişti să le fie acordat un spor la salariu, deşi şriu că nu au acţionat aşa pentru a avea vreo recompensă”, a arătat ministrul. 

Carmen Dan a mai afirmat că, cei care sunt alături de pompieri, jandarmi şi poliţişti ştiu că aceştia nu şi-au ales aceste meserii doar pentru a avea un loc de muncă, ci din vocaţie. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: salvare carmen dan politisti jandarmi meserie
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close