Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ministrul Muncii dă asigurări: Nu scădem nicio pensie aflată în plată. Nu schimbăm vârsta de pensionare

Ministrul Muncii dă asigurări: Nu scădem nicio pensie aflată în plată. Nu schimbăm vârsta de pensionare

Ministrul Muncii dă asigurări: Nu scădem nicio pensie aflată în plată. Nu schimbăm vârsta de pensionare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    31 Iul 2017   •   22:50

Ministerul Muncii va emite o Ordonanţă de Urgenţă prin care pensiile speciale nu se vor mai actualiza în raport cu salariile celor aflaţi în activitate, ci vor creşte în raport cu rata inflaţiei.

„Pe legea salarizării, salariile vor crește cu 25% anul viitor și tot așa gradual până la un procent de 100% în următorii patru ani. Dacă ei ies acum, pensia lor va rămâne cât este, doar actualizată cu rata inflației, nu mai merge pe principiile dinainte. Este clar că nu vor putea să aibă o pensie mai mare decât salariul în plată, dar salariul lor, dacă ar fi rămas în sistem, ar fi continuat să crească. Veniturile salariale ar fi fost peste pensie”, a spus Lia Olguța Vasilescu, luni, la Antena 3. 

Ministrul Muncii a precizat că nu se taie nicio pensie. 

„Persoane iresponsabile au aruncat în spațiul public tot felul de zvonuri. Nu avem de gând să umblăm la vârsta de pensionare. Nu avem de gând să umblăm la baza de calcul. Fiecare va decide pentru el, dar nu e normal să creezi panică în sistem”, a subliniat Lia Olguța Vasilescu. 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close