Antena 3 CNN Actualitate Social Gabriela Firea, ministrul Familiei: "Îmbunătățim programul prin care sprijinim financiar cupluri infertile". Care sunt modificările

Gabriela Firea, ministrul Familiei: "Îmbunătățim programul prin care sprijinim financiar cupluri infertile". Care sunt modificările

Programul prin care sunt sprijinite financiar cuplurile infertile va fi îmbunătățit. Anunțul a fost făcut de ministrul familiei, Gabriela Firea, care susține că modificările vizează doar dosarele depuse după publicarea noului regulament.

Gabriela Firea, ministrul Familiei: "Îmbunătățim programul prin care sprijinim financiar cupluri infertile". Care sunt modificările
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Alexandra Axinia    |    09 Iun 2023   •   11:00

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță îmbunătățirea programului prin care sunt sprijinite financiar cuplurile infertile.

Modificările vizează doar dosarele depuse după publicarea noului regulament, iar pentru dosarele deja depuse se folosește regulamentul acum în vigoare. 

Schimbări în urma analizării a peste 7.600 de dosare

- lansăm o platformă digitală pentru depunerea dosarelor, în paralel cu transmiterea pe email-ul cunoscut deja. Va fi interzisă, însă, transmiterea dublată a dosarelor.

- majorăm de la 5 la 15 zile perioada în care pot fi trimise completări ale dosarului, dacă se constată documente lipsă sau completate greșit.

- unitate medicală poate fi schimbată doar până când solicitantul este declarat eligibil

- farmaciile sau clinicile care solicită taxe în plus beneficiarilor vor fi excluse din program.

- reînscrierea în program se poate face numai după finalizarea fără succes a unei proceduri de fertilizare in vitro, în baza unor documente medicale.

Citește și: Gabriela Firea, despre violența domestică: "Doar anul trecut, aproape 40.000 de femei au fost agresate"

"Am primit până acum peste 16.000 de mesaje, însă nu toate au fost dosare propriu-zise ci și diverse întrebări despre program sau documente transmise de mai multe ori. Suntem la zi cu înregistrarea și avem circa 8.000 de dosare, iar peste 7.600 dintre ele au fost deja analizate.

De asemenea, 4.200 de contracte au fost transmise către beneficiari pentru semnare și aproape 3.000 de vouchere au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari.

Prin Programul național pentru creșterea natalității sprijinim cuplurile infertile cu 15.000 de lei pentru fiecare procedură de fertilizare in vitro, până la maximum trei pe an", a declarat Gabriela Firea. 

Ministrul Familiei se bucură că aceste vouchere sunt din ce în ce mai folosite în farmacii și clinici.  De asemenea, Gabriela Firea susține că au apărut și rezultatele proiectului: "Avem deja câteva zeci de doamne care au sarcini în evoluție și abia aștept să dau tuturor vești despre bebeluși, când vor veni pe lume”.

Perioada în care pot fi trimise completări ale dosarului crește de la 5 la 15 zile și va fi lansată o platformă digitală pentru depunerea dosarelor.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close