Antena 3 CNN Actualitate Social "Nu mai sunt locuri la ATI. Facem triaj ca pe front" | Dr. Mihai Craiu, semnal de alarmă despre cel mai agresiv val de viroze la copii

"Nu mai sunt locuri la ATI. Facem triaj ca pe front" | Dr. Mihai Craiu, semnal de alarmă despre cel mai agresiv val de viroze la copii

România se confruntă cu cel mai agresiv din ultimii zece ani în ce priveşte virozele la copii. 

"Nu mai sunt locuri la ATI. Facem triaj ca pe front" | Dr. Mihai Craiu, semnal de alarmă despre cel mai agresiv val de viroze la copii
Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    06 Dec 2022   •   14:27

S-au înregistrat 200 de cazuri în 24 de ore, dublu față de medie, iar medicii atrag atenția că, de data aceasta, virusurile sunt mai agresive, deoarece s-au modificat pentru a rezista în competiție cu SARS CoV-2. 

Numărul pacienților în spitalele de copii s-a dublat în ultimele săptămâni. Dacă înainte veneau la fiecare 24 de ore câte 100, acum vin și peste 200. 

"Nu mai sunt locuri. Asta nu înseamnă că nu vom consulta și interna un pacient grav. Mutăm. Facem triaj ca pe front. Despre ATI vorbesc. 

Citeşte şiVreme extremă în România, val de aer tropical în miezul iernii | Prognoza meteo ANM pentru decembrie

Numai vineri au fost intubați trei. Toate ventilatoarele sunt ocupate, cele şase sunt ocupate", a declarat dr. Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului, potrivit digi24.ro.

"În momentul ăsta, toți cei pe care îi avem ventilați mecanic au 2-3 luni. E plin, nu mai avem unde să îi punem. Am făcut locuri că am externat spunându-le părinților "știți, nu e chiar atât de grav", a explicat medicul.
 

×
Subiecte în articol: viroze copii Mihai Craiu
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close