Antena 3 Actualitate Social O nouă ocupaţie în România a fost aprobată de Guvern

O nouă ocupaţie în România a fost aprobată de Guvern

de S.T.    |    28 Feb 2018   •   22:12
O nouă ocupaţie în România a fost aprobată de Guvern
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Ocupaţia de „expert în dezvoltare durabilă” va fi introdusă în nomenclatorul Clasificarea ocupaţiilor din România (COR), după ce Ministerul Muncii a avizat favorabil o solicitare în acest sens a Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cererea a primit aviz favorabil din partea Ministerului Muncii în data de 22 februarie. 

„Ocupaţia 'expert în dezvoltare durabilă' va avea codul 242232 şi va fi introdusă în cadrul Grupei de bază 2422 - Specialişti în domeniul politicilor administrative. Acest cod va putea fi folosit cu titlu provizoriu până la publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului comun al ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale şi al preşedintelui Institutului Naţional de Statistică privind modificarea şi completarea Clasificării ocupaţiilor din România, care va statua această ocupaţie profesională”, precizează sursa citată. 

Motivul pentru care s-a solicitat introducerea acestei ocupaţii îl reprezintă revizuirea Strategiei de Dezvoltare Durabilă din 2008 şi implementarea celor 17 obiective ale Dezvoltării Durabile (ODD) din Agenda 2030. 

Sursa: capital.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close