Antena 3 CNN Actualitate Social România, pe lista țărilor unde apa de la robinet nu este bună de băut

România, pe lista țărilor unde apa de la robinet nu este bună de băut

România, pe lista țărilor unde apa de la robinet nu este bună de băut
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    12 Mar 2017   •   18:21

Este bine sau nu să bem apă de la robinet? Se pare că răspunsul variază în funcție de țară, iar România este unul dintre statele în care apa de la robinet nu este considerată sigură, potrivit Libertatea.ro.

Sunt și țări, printre care și România, în care riști să te alegi cu diferite boli de la apa de robinet. Printre afecțiunile care pot apărea din cauza apei de robinet contaminate se numără diareea, hepatita A și chiar și holeră în unele state.

Iată lista țărilor în care apa de la robinet nu este bună de băut: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Estonia, Georgia, Kosovo, Lituania, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia.

Sunt totuși țări în care apa de la robinet este sigură și poate fi băută fără griji: Andorra, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Gibraltar, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia Luxemburg, Macedonia, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, San Marino, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Anglia, Vatican.

×
Subiecte în articol: apa apa potabila hepatita
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close