Antena 3 CNN Actualitate Un şofer prins băut la volan a înjurat şi a lovit jurnaliştii. El a fost încătuşat pe loc

Un şofer prins băut la volan a înjurat şi a lovit jurnaliştii. El a fost încătuşat pe loc

A fost scandal în trafic după o razie a poliţiei. Un şofer prins beat la volan a înjurat şi a lovit jurnaliştii, în timp ce era escortat către maşina poliţiei. 

Un şofer prins băut la volan a înjurat şi a lovit jurnaliştii. El a fost încătuşat pe loc
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    10 Mar 2024   •   08:20

Bărbatul în vârstă de 37 de ani avea o alcoolemie de peste 1 la mie. 

Iar de la agresiuni verbale la cele fizice nu a fost decât un pas. El a fost încătuşat imediat şi condus la Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru a i se recolta probe biologice.

"Conducătorul auto a fost condus la sediul INML pentru probe biologice, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului", a declarat scms. Claudiu Costea, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră.

Alţi şoferi, deşi au trecut testele poliţiştilor, la plecare au dat dovadă de inconştienţă, spunând că au condus băuţi, dar nu au fost prinşi şi că este "natural" să se urce beţi la volan.

Acţiunea poliţiştilor de noaptea trecută s-a desfăşurat la nivel naţional. În Drobeta-Turnu Severin, un șofer, care a ieșit pozitiv la cocaină, spune că nu are idee cum a ajuns în această situație.

Zeci de nereguli au fost descoperite în timpul unei razii care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică pe șoselele din județul Ilfov. 

La filtre au fost descoperiți șoferi băuți și drogați, dar și o mașină aflată sub sechestru.Totalul amenzilor este de aproape 50.000 de lei.

În timpul acțiunii au fost constatate mai multe nereguli, pentru care polițiștii rutieri au aplicat 147 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 47.150 de lei. 

De asemenea, au reținut șapte permise de conducere, din care două pentru consumul de alcool, și au retras 18 certificate de înmatriculare. 

În total au fost constatate șase infracțiuni, câte două de conducere sub influența alcoolului, de conducere sub influența substanțelor psihoactive și de conducere fără permis.

Astfel de acţiuni de amploare au loc periodic, iar pe viitor vor avea loc din ce în ce mai des.

"Acțiune a Poliției Capitalei pentru depistarea conducătorilor de vehicule care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive

În noaptea de 09/10 martie a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat în mai multe zone de interes operativ aflate pe raza de competență în scopul prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul conducerii vehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În urma controalelor efectuate, polițiștii rutieri au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 40.000 de lei și au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier, după cum urmează:

- 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive;

-1 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului;

- 1 pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat;

- 1 pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

De asemenea, au fost reținute 12 permise de conducere, astfel:

- 5 pentru depășirea regimului legal de viteză; nerespectarea culorii roșu a semaforului electric;

- 5 pentru infracțiunile la regimul circulației pe drumurile publice;

- 1 pentru conducere sub influența alcoolului (contravenție);

- 1 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric.

Totodată, au fost reținute 8 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate și un set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Exemple:

1. Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost depistat pe o stradă din Sectorul 3 în timp ce conducea un autovehicul sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul Etilometru a rezultat o valoare de 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În acest context, conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal în conformitate cu prevederile art. 336 alin.1 din Codul Penal.

2. Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 sub influența substanțelor psihoactive și a băuturilor alcoolice.

În urma testării preliminare efectuate cu aparatul DrugTest, au rezultat indicii cu privire la posibila prezență în organism a substanțelor psihoactive.

De asemenea, în urma testării cu aparatul Etilometru a rezultat o valoare de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări, IN REM, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 336 alin.2 din Codul Penal.

3. Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul pe o stradă din sectorul 6 sub influența substanțelor psihoactive.
În urma testării preliminare efectuate cu aparatul DrugTest, au rezultat indicii cu privire la posibila prezența în organism a substanțelor interzise.

Conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări IN REM pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 336 alin.2 din Codul Penal.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni în scopul reducerii numărului de accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive și creșterii nivelului de disciplină și siguranță rutieră pe drumurile publice din municipiul București", se arată în comunicatul remis presei.

×
Subiecte în articol: poliție băut la volan
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close