x close

Sondaj CURS: Gabriela Firea, preferată de români pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. E urmată de Băsescu și Nicușor Dan

18 Feb 2020   •   00:01
Sondaj CURS: Gabriela Firea, preferată de români pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. E urmată de Băsescu și Nicușor Dan

Gabriela Firea a câștigat încrederea românilor pentru a obține un nou mandat la Primăria Capitalei, 40% dintre ei considerând-o potrivită, fiind urmată de Traian Băsescu (29%) și Nicușor Dan (26%), potrivit unui sondaj CURS. Sondajul a fost realizat în perioada 23 ianuarie - 6 februarie. 

Pe următoarele locuri se situează Rareș Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%) și Violeta Alexandru (6%).

Gabriela Firea, actualul primar al Capitalei, înregistrează cea mai mică diferență între părerile favorabile și cele nefavorabile, de doar 16 procente, ceilalți candidați înregistrând diferențe mult mai mari. 

Cât despre genul persoanei care ar putea stăpâni cel mai bine un astfel de mandat, 61% dintre respondenți au spus că nu e important dacă e femeie sau bărbat, iar 23% au spus că un bărbat ar fi mai potrivit. 

Cele mai importante probleme cu care se confruntă bucureștenii sunt poluarea/salubrizarea ineficientă (19%), aglomerația (13%), 
situația din grădinițe/școli (12%). 

Sondajul a fost realizat în perioada 23 ianuarie - 6 februarie pe un eșantion reprezentativ de 1067 de respondenți la domiciliul acestora la un nivel de încredere de 95% cu o marjă de eroare de plus/minus 3%.

Citeşte mai multe despre:

sondaj curs Gabriela Firea Sinteza Zilei
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati