Antena 3 CNN Actualitate Sondaj CURS. Românii au cea mai mare încredere în Marcel Ciolacu, PSD și Biserică

Sondaj CURS. Românii au cea mai mare încredere în Marcel Ciolacu, PSD și Biserică

În cel mai recent sondaj realizat de CURS, românii par să aibă cea mai mare încredere în Marcel Ciolacu, PSD și Biserică. La polul opus se află Florin Cîțu, Parlamentul României și PPU-SL, cărora românii nu le dau prea multe șanse.

Sondaj CURS. Românii au cea mai mare încredere în Marcel Ciolacu, PSD și Biserică
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    21 Dec 2021   •   10:51

Potrivit sondajului CURS, 79% dintre respondenți sunt de părere că, în România, lucrurile merg într-o direcție greșită.

Făcând un sondaj și în privința personajelor politice actuale și în câtă încredere au românii în ele, în sondaj a reieșit că cea mai mare credibilitate o are Marcel Ciolacu - 27%, urmat de premierul Nicolae Ciucă - 22%. Pe ultimul loc se află fostul premier, Florin Cîțu, cu doar 9%.

De asemenea, dacă astăzi ar avea loc alegerile parlamentare, 38% dintre respondenți ar vota cu PSD, 19% cu PNL și 13% cu AUR. Pe ultimul loc se situează PPU-SL.

În topul instituțiilor cu cea mai mare credibilitate în fața românilor, pe primul loc se situează biserica (64%), urmată de armată (63%) și pompieri (61%). Codaș în clasament este Parlamentul României. Doar 10% din respondenți au încredere în această instituție.

Majoritatea românilor (71%) sunt extrem de îngrijorați de creșterea prețurilor la alimente. 59% dintre respondenți spun că sunt îngrijorați de crșterea prețurilor la electricitate, 53% de crșterea prețurilor la gaze și 43% de tulpina Omicron a COVID-19.

Doar 38% dintre românii care au răspuns sondajului CURS sunt îngrijorați de situația politică.

Cel mai important obiectiv al noului Guvern care ar trebui rezolvat cu prioritate este, în proporție de 54%, creșterea pensiilor, alocațiilor și salariilor. 

×
Subiecte în articol: sondaj curs
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close