Antena 3 Actualitate Sorin Cîmpeanu: ”Putem asemăna testele de salivă cu testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor”

Sorin Cîmpeanu: ”Putem asemăna testele de salivă cu testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor”

de Andreea Cigolea    |    07 Dec 2021   •   09:59
Sorin Cîmpeanu: ”Putem asemăna testele de salivă cu testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor”
Sursa foto: Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

Ministrul Educației spune că testarea pe bază de salivă a elevilor nu este un act medical.

Astfel el a comparat aceste testele de salivă cu cele de sarcină sau cu tăierea unghiilor și că are încredere în responsabilitatea părinților. 

"Marea majoritate a părinților au utilizat aceste teste. Am văzut că se cer doar testele pozitive sau toate. Mă interesează să știu că părinții raportează atunci când este un caz pozitiv, o suspiciune descoperită din timp și apoi confirmată poate genera un tratament că acești copii să nu dezvolte boli grave", a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Întrebat dacă are încredere în părinți, ministrul a răspuns afirmativ și a subliniat că "nu va milita pentru măsuri care sunt specifice unui sistem dictatorial".

Totodată, întrebat dacă părinții care mint vor fi sancționați, ministrul a răspuns: "Testarea pe baza de salivă nu se raportează în Coronaforms, nu este un act medical, poate fi administrat și de persoane fără competențe medicale.

Testul se poate asemăna și cu testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor. Nu cred că cineva și-a propus să verifice veridicitatea unui test de sarcina făcut de o persoană sau cu tăierea unghiilor.

Aș vrea să înțelegem toți, prevenția și încrederea nu pot fi înlocuite. Cei mai mulți părinți sunt responsabili, din ce în ce mai mulți părinți înțeleg că acest virus există".

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close