Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu: Iată cum se fură voturile! Fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul!

Sorin Grindeanu: Iată cum se fură voturile! Fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul!

Sorin Grindeanu a postat, marți seară, pe pagina sa de Facebook ceea ce susține că este dovada clară a modului în care au fost furate voturi de la candidatul PSD, Dan Tudorache într-o secție de votare din Sectorul 1 al Capitalei. Grindeanu afirmă că sute de voturi au fost mutate de la un partid la altul.

Sorin Grindeanu: Iată cum se fură voturile! Fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul!
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    29 Sep 2020   •   22:45

"Iată cum se fură voturile! Cu pixul, la vedere, fără nicio jenă! Sute de voturi mutate de la un partid la altul. În 2020, în secția de votare nr. 156 din Sectorul 1 al Capitalei, Partidul România Mare a ”obținut” 144 de voturi, iar Dan Tudorache doar 11.

După ce Biroul Electoral de Sector a dispus renumărarea voturilor de la această secție s-a constatat că Partidul România Mare avea de fapt doar.... 2 voturi. Iar Dan Tudorache... 266", a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Facebook: Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a venit cu detalii suplimentare într-o emisiune TV:

"În seara aceasta au început să ne vină diverse informaţii cum că în urnele în care se vota primarul de sector s-au găsit şi buletine cu primarul general. E vorba de secţia 156. Este un motiv de renumărare a buletinelor de vot din Sectorul 1 şi nu numai", a declarat Sorin Grindeanu.

BEC amână pentru miercuri deciziile la Sectorul 1

Situația de la Sectorul 1 va fi tranșată miercuri de Biroul Electoral Central. Între timp, poliția continuă ancheta pentru falsificarea de documente electorale, după ce USR a sesizat că un individ ar fi plecat cu un teanc de procese verbale.

Situația s-ar clarifica foare ușor, pentru că întreg procesul electoral a fost filmat, însă candidata USR PLUS nu a cerut aceste imagini, care se afă la Serviciul de Telecomunicații Speciale. Imaginile ar putea fi cerute și de poliție, pentru a se vedea dacă au fost neclartități.

Clotilde Armand: Nu este necesară renumărarea voturilor!

Clotilde Armand a vorbit despre procesul de numărare a voturilor și despre ancheta demarată de poliție, după ce a petrecut o zi întreagă la Biroul Electoral al Sectorului 1: „Este victoria noastră și nu ne lăsăm furați, nu ne lăsăm intimidați, aceste gesturi de intimidare vin de la oameni disperați Victoria este foarte clară, este matematică și nu ne lăsăm intimidați. I-am prins cu mâna în sac, este o anchetă în curs.

Va trebui să înțeleg care era procesul la care se gândea primarul care a pierdut alegerile de la PSD. Trebuie o anchetă foarte clară, de ce angajați ai primăriei erau acolo și se ocupau de alegeri. Vom cere să înțelegem ce se întâmplă. Matematica a fost mereu clară. Din câte știu sunt încă 9 secții neînchise, la 3-4 acum se verifică neconcordanțele, un vot aici, un vot acolo. Oamenii sunt extrem de obosiți. Nu este necesară renumărarea voturilor!

Am încredere în procesul electoral, chiar dacă s-a prelungit într-un mod inexplicabil. Suntem acolo, vedem ce se întâmplă. Matematica va învinge, cifrele sunt publicate. Cine știe să contabilizeze poate să vadă foarte clar cine este primarul actual. Este victoria noastră și nu ne vom lăsa intimidați!”, a declarat Clotilde Armand. 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close