Antena 3 CNN Actualitate Grindeanu: "Licitaţia pentru achiziţionarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată"

Grindeanu: "Licitaţia pentru achiziţionarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată"

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, vineri, că licitaţia pentru achiziţionarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată, valoarea estimată a investiţiei fiind cuprinsă între 3 şi 4 miliarde de lei, fără TVA.

Grindeanu: "Licitaţia pentru achiziţionarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată"
Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu
de Silvia Preda    |    13 Mai 2022   •   19:34

"Licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată!

Astăzi, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis, spre publicare în SICAP, anunțul de participare așteptat de ani de zile.

Este încă un pas spre modernizarea condițiilor de călătorie cu trenul în România pe rutele de navetă în zona marilor orașe.

Vor fi înlocuite astfel trenurile electrice învechite și automotoarele diesel care sunt folosite în prezent.

Achiziția, finanțată din fonduri europene nerambursabile (POT 2021-2027) și din bugetul de stat al României, este împărțită în 3 loturi și acoperă câte o regiune a țării:

Lotul1 (Est) - include 20 de trenuri care vor deservi municipiile București, Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău, Iași și Suceava.

Lotul 2 (Centru - Vest) - include 23 de trenuri care vor deservi municipiile Brașov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistrița, Cluj Napoca, Arad, Timișoara și Reșița.

Lotul 3 (Sud) - include 19 trenuri care vor deservi direct municipiile București, Ploiești, Brașov, Constanța și Alexandria, prin intermediul nodului feroviar învecinat.

Trenurile din acest lot vor asigura inclusiv legătura cu stațiunile de pe Valea Prahovei.

În contractul- cu o valoare estimată cuprinsă între 3 miliarde de lei și 4 miliarde de lei (fără TVA)- este prevăzută inclusiv asigurarea reparației și întreținerii celor 62 de trenuri", a scris Sorin Grindeanu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: trenuri trenuri electrice
Parteneri
Un celebru model român a fost arestat pentru viol şi răpire
x close