Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu, interviu după prăbuşirea FNI: Am lucrat pe numele lui Nicolae Popa în cazul FNI-ului (VIDEO)

Sorin Ovidiu Vîntu, interviu după prăbuşirea FNI: Am lucrat pe numele lui Nicolae Popa în cazul FNI-ului (VIDEO)

Sorin Ovidiu Vîntu, interviu după prăbuşirea FNI: Am lucrat pe numele lui Nicolae Popa în cazul FNI-ului (VIDEO)
12 Sep 2010   •   23:09

?Niciodată nu am lucrat pe numele meu la nicio operaţiune. (...) În cazul FNI-ului am lucrat pe numele unui prieten şi salariat de-al meu, Nicolae Popa. (...) Nu este fugit din ţară domnule Tucă, nu este urmărit penal, cercetat penal?, a declarat Sorin Ovidiu Vîntu, în cadrul primului său interviu acordat după prăbuşirea FNI. Sinteza Zilei a difuzat duminică seară acest interviu, care a avut loc pe 7 ianuarie 2002, la Antena 1, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show. Sorin Ovidiu Vîntu vorbeşte despre investiţiile pe care le-a făcut în FNI, despre Nicolae Popa, grupul Gelsor şi despre legăturile cu lumea politică.

Omul de afaceri a susţinut că ?suma care lipseşte de acolo (de la FNI, n.r.) lipseşte în urma răscumpărărilor pe nişte bani care nu erau reali ca şi creşteri.?

În privinţa partidelor politice din România de la acea dată, Vîntu a precizat că le-a susţinut în primul rând logistic dar ?şi financiar?. ?Am susţinut partide financiar şi logistic. Am susţinut dreapta (...) pentru că am crezut că sunt forţe generatoare de bogăţie?, a spus Vîntu.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, joi noapte, arestarea preventivă pentru 29 de zile a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în cazul Nicolae Popa. Alături de Vîntu, au mai primit mandate de arestare pentru 29 de zile Alex Stoica şi Octavian Ţurcan. Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de favorizarea fugii din ţară a lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor.

De numele lui Sorin Ovidiu Vîntu sunt legate dosare complexe din justiţie - prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, a Fondul Naţional de Acumulare şi a Băncii de Internaţionale de Dezvoltare. Vîntu a reuşit să scape de orice acuzaţie. A ajuns în faţa justiţiei într-un singur dosar, cel al prăbuşirii BID. Condamnarea a venit însă, după ce faptele s-au prescris.

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vîntu Nicolae Popa
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close