Antena 3 CNN Actualitate Spital de 14 milioane de euro cu lacătul la uşă, în plină explozie a numărului cazurilor de COVID-19

Spital de 14 milioane de euro cu lacătul la uşă, în plină explozie a numărului cazurilor de COVID-19

Spitalul mobil de la Leţcani, echipat cu 250 de paturi, din care 103 de ATI în valoare de 14 milioane de euro este, în plină pandemie, cu lacătul la usă. Motivul: mai sunt necesare nişte autorizaţii. În tot acest timp spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, langă care se alfă unitatea medicală de 14 milioane de euro, abia mai face faţă exploziei de cazuri COVID-19.

Spital de 14 milioane de euro cu lacătul la uşă, în plină explozie a numărului cazurilor de COVID-19
de Claudia Popovici    |    09 Oct 2020   •   00:06

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3 a fost analizată situaţia spitalului mobil de la Liţcani, în valoare de 14 milioane de euro, care în plină pandemie este blocat din cauza birocraţiei.

Întrebată de situaţia în care se află acum unitatea medicală, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ a declarat că:

“Spitalul de 14 000 de metri pătraţi este dotat cu tot ceea ce înseamnă un complex pentru investigarea unui pacient, inclusiv cu SARS-Cov-2. Acest spital este proprietatea agenţiei Nord-Est şi fost dat Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi pe data de 11 septembrie, în comodat, pe perioada pandemiei.”

În timp ce în alte judeţe spitalele rămân fară locuri pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19, la unitatea medicală din Leţcani mai sunt necesare autorizaţii pentru ca el să poate fi dat în folosinţă.

“A obţinut avizele şi acum trebuie să obţină autorizaţiile de la Mediu, de la Apele Române pentru că fiind clădire care deserveşte sănătate nu poate să primească derogare. Suntem în faza în care proprietara Agenţiei Nord-Est se ocupă împreună cu autorităţile locale pentru a finaliza obţinerea acestor autorizaţii.”, mai spune Carmen Dorobăţ

Un alt motiv al blocajului este lipsa unui proces de predare primire între agenţie şi Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi care trebuia să fie întocmit de proprietar.

“Noi ca şi spital din punct de vedere medical suntem pregătiţi. Am facut echipe de simulare pentru întreg numărul de paturi, pentru că o să intrăm pe măsură ce evolueză procesul epidemiologic.

Am făcut simulare să intrăm în prima parte cu 24 de paturi de terapie intensivă şi 30 de paturi pentru confirmaţi şi vrem acum să vedem cum funcţionează aparatura de terapie intensivă la propriu în momentul în care noi ca şi spital vom recepţiona împreună cu echipa noastră tehnică”, mai spune managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ.

×
Subiecte în articol: Lețcani
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close