Antena 3 CNN Actualitate Un spital din România, obligat să achite daune de 200.000 de euro unui fost pacient infectat cu un stafilococ

Un spital din România, obligat să achite daune de 200.000 de euro unui fost pacient infectat cu un stafilococ

Un fost pacient a câștigat procesul cu Spitalul Județean Piatra Neamț, după ce a fost infectat cu un stafilococ, bacterie care i-a afectat grav sănătatea. Instituția trebuie să-i achite daune morale de 200.000 de euro.

Un spital din România, obligat să achite daune de 200.000 de euro unui fost pacient infectat cu un stafilococ
Sursa foto: Facebook/Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt
de Adelina Miron    |    17 Iul 2021   •   12:38

Reprezentanţii unităţii sanitare din Piatra Neamţ au încercat să se apere susţinând că pacientul a venit la spital având deja stafilococul, însă au fost contrazişi de un raport medico-legal realizat de IML Iaşi.

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a ajuns  la spital în urma unui accident de circulaţie, cu o mână şi un picior rupte şi a suferit două operaţii.

În acțiunea de daune depusă la instanță în 2017, pacientul a susținut că a fost externat fără să fi fost vindecat de infecția nosocomială contractată în spital și fără recomandarea unui tratament de specialitate, astfel că operația ”nu se vindeca, avea dureri și nicio certitudine de vindecare sau de ameliorare”, transmite newsmoldova.ro.

După un an şi jumătate, reclamantul s-a internat la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, alte investigaţii medicale confirmând prezenţa Staphylococcus aureus MRSA.

Acesta „a fost informat de medicii care l-au vindecat că tratamentul care-i fusese administrat la pârâtă (Spitalul Piatra Neamț n.r.) cu Tavanic sau Levofloxacina fusese făcut cu un antibiotic mediu, pentru infecții ușoare sau moderate, ceea ce nu era recomandabil, pentru că a determinat reacția bacilului care a devenit mai rezistent și nu putea fi combătut fără tratament perfuzabil în spital de specialitate”.

Instanţa a reţinut că pacientul a avut de suferit din cauza infecției din spital „cu certe consecințe negative asupra modului său de viață”.
 

×
Subiecte în articol: spital România daune pacient stafilococ
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close