Antena 3 CNN Actualitate Spitalele închise de Ministerul Sănătăţii, redeschise din mila oamenilor şi a ONG-urilor

Spitalele închise de Ministerul Sănătăţii, redeschise din mila oamenilor şi a ONG-urilor

Spitalele închise de Ministerul Sănătăţii, redeschise din mila oamenilor şi a ONG-urilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Apr 2011   •   18:09
Închise prin hotărârea Ministerului Sănătăţii, redeschise prin voia localnicilor. Oamenii din Codlea şi Bălceşti pot respira uşuraţi pentru că au din nou unde să se trateze.

S
pitalul din Bălceşti, judeţul Vâlcea, a fost redeschis voluntar, iar fundaţii din Marea Britanie şi Statele Unite vor să ofere donaţii financiare pentru a suporta medicamente şi salariile personalului medical.

Primarul din Bălceşti spune că fundaţii din Statele Unite şi din Marea Britanie şi-au manifestat intenţia de a dona bani pentru medicamente şi salariile personalului voluntar. Situaţia rămâne însă neschimbată în cazul Centrului de Patologie Neuro-Musculară din Vâlcele, Covasna. Asociaţia Distroficilor protestează în continuare faţă de decizia Ministerului Sănătăţii, care a închis acest centru specializat.

Localnicii din Codlea au reuşit să redeschidă o linie de gardă la spitalul pe care Ministerul Sănătăţii hotărâse să îl închidă, transformându-l în azil de bătrâni, după ce protestul lor a blocat circulaţia pe DN1.

În numai patru ore de la redeschidere spitalului, 13 cazuri grave au ajuns la urgenţe. Pentru două dintre persoanele ajunse la spital, intervenţia a însemnat diferenţa între viaţă şi moarte.
 


×
Subiecte în articol: Codlea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close