Antena 3 CNN Actualitate Steag roşu pentru a patra zi la mare. Intervenţii la limită ale salvamarilor

Steag roşu pentru a patra zi la mare. Intervenţii la limită ale salvamarilor

Steagul roşu este arborat pentru a patra zi consecutivă la mare. Vântul bate cu putere şi provoacă valuri uriase, care pun in pericol viata turistilor. Pompierii au reluat căutările celor doi tineri care au intrat în mare la Costineşti şi nu au mai ieşit. La intervenţie participă si un elicopter de la Agenţia pentru salvarea vieţilor pe mare.

11 Aug 2022   •   10:46

S-au reluat căutările celor doi tineri dispăruți marți seară la Costinești. Deocamdată, un elicopter survolează zona în care cei doi se presupune că ar fi intrat în apă, zona epavei și, de asemenea, zona plajei din Costinești.

Ulterior va ajunge în staţiune și o ambarcațiune de la Agenția de Salvare pe mare, care va patrula în zonă, nu foarte aproape de mal, pentru că, deocamdată, condițiile meteo nu permit încă apropierea ambarcațiunilor de țărm.

În ceea ce privește eventuală intervenție a scafandrilor, aceasta ar putea fi luată în calcul abia de mâine încolo, când spun și meteorologii și salvamarii, vântul va mai scădea în intensitate și atunci vizibilitatea în adâncuri ar fi mult mai bună, astfel încât ei să poată intra. În momentul de față vizibilitatea este 0. 

Suntem în a patra zi de steag roșu, ceea ce înseamnă, practic, că și astăzi scăldatul rămâne interzis, iar turiștii vor fi obligați să rămână la mal. Salvamarii vor patrula în continuare și nu le vor permite să intre în apă, pentru că o clipă de neatenție îi poate costa viața. Un curent îi poate surprinde și îi poate trage în larg, iar în câteva secunde ar putea fi duși și la zeci de metri distanță de țărm.

Așadar, încă o dată, salvamarii atrag atenția și trag un semnal de alarmă. Îi avertizează pe turiști să nu se aventureze în larg în această perioadă, când vântul continuă încă să bată cu putere.

×
Subiecte în articol: Costinesti
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close