Antena 3 CNN Actualitate Steagul României are mai multe culori la Alba Iulia, pentru "promovarea turismului"

Steagul României are mai multe culori la Alba Iulia, pentru "promovarea turismului"

Steagul României are mai multe culori la Alba Iulia, pentru "promovarea turismului"
Sursa foto: Foto: http://yfrog.com
21 Noi 2010   •   19:24

Controversă la Alba Iulia unde autorităţile au arborat duminică, la deschiderea Serbărilor Unirii, un mesh pe care se află un steag tricolor ce conţine şi culorile portocaliu şi cărămiziu. Scopul steagului ar fi fost de promovare a turismului, potrivit municipalităţii citate de Mediafax. Cei care au luat parte la sărbătoare nu au fost însă de acord cu modificarea steagului.



Mesh-ul a fost arborat pe clopotniţa Catedrala Reîntregirii şi conţine noul logo al municipiului Alba Iulia - o imagine stilizată a Cetăţii Vauban din municipiu, însoţită de mesajul: "1 Decembrie - Bine aţi venit în capitala de suflet a românilor, Alba Iulia: cealaltă capitală".

În partea de jos a mesh-ului se află un steag tricolor în cadrul căruia au fost adăugate şi culorile portocaliu şi cărămiziu, între cele galben şi roşu de pe steag.



Pe clopotniţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia era arborat, în aceeaşi perioadă din anii trecuţi, un steag tricolor de aproximativ 20 de metri.

Unii dintre participanţii de la deschiderea oficială a Serbărilor Unirii s-au declarat nemulţumiţi de iniţiativa municipalităţii. Astfel, Ioan Străjan, vicepreşedintele Fundaţiei "Alba Iulia 1918 pentru Unitatea şi Integritatea României", a declarat, pentru Mediafax, că organizaţia va prezenta autorităţilor din Alba o poziţie în care va solicita explicaţii legate de modificarea steagului tricolor.

"Eu cred că ar trebui să întrebăm pe autorii şi iniţiatorii acestui model, fiindcă în niciun caz nu poate să reprezinte drapelul nostru real. Poate că dă la mulţi oameni care îl privesc un semn de întrebare ce înseamnă acest drapel cu culorile respective acolo", a spus Străjan.



Pe de altă parte, Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, a declarat că mesh-ul arborat pe clopotniţa Catedralei Reîntregirii are rolul de promovare turistică, iar culorile au fost folosite pentru a crea un efect vizual de vălurire. Coşer a explicat că logo-ul oraşului conţine culorile portocaliu şi cărămiziu, prezente şi în construcţia mesh-ului.


×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close