Antena 3 CNN Actualitate Rusia lansează noi amenințări la adresa NATO. Secretarul general al Alianței: „Nu dorim un nou Război Rece”

Rusia lansează noi amenințări la adresa NATO. Secretarul general al Alianței: „Nu dorim un nou Război Rece”

Rusia lansează noi amenințări la adresa NATO. Secretarul general al Alianței: „Nu dorim un nou Război Rece”
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    31 Mai 2016   •   19:10

NATO nu dorește un nou Război Rece cu Rusia, a declarat marți, la Varșovia, secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, care a pledat pentru relații „mai pozitive” cu Moscova, relatează agenția DPA.

După anexarea Crimeii de către Rusia și declanșarea conflictului armat din estul separatist al Ucrainei, relațiile NATO cu Moscova au ajuns la cel mai jos nivel de la terminarea Războiului Rece, iar la ora actuală ambele părți își afirmă interesul militar deosebit pentru estul Europei.

Totuși, Jens Stoltenberg a insistat, în timpul vizitei la Varșovia, că Alianța „nu caută o confruntare cu Rusia”. „Nu dorim un nou Război Rece. Nu dorim o nouă cursă a înarmării”, a subliniat el, într-un discurs susținut la Universitatea din Varșovia. „Obiectivul nostru este o relație mai pozitivă și mai cooperativă cu Rusia. Trebuie cel puțin să depunem eforturi în direcția unei relații mai predictibile”, a indicat secretarul general al NATO. „Canalele de comunicare și dialogul politic sunt în interesul nostru”, a adăugat el.

În prezent, Alianța are în vedere stabilirea unei noi întâlniri a Consiliului NATO-Rusia înaintea summitului NATO, care va avea loc la Varșovia pe 8 și 9 iulie.

Citește și:

Rusia lansează noi amenințări la adresa NATO: Nu putem să nu reacționăm

Reacţia lui Iohannis la ameninţările lui Vladimir Putin
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close