Antena 3 CNN Actualitate Medicul Streinu-Cercel: Se va limita mersul pe stradă

Medicul Streinu-Cercel: Se va limita mersul pe stradă

Managerul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel susține că limitarea mersului pe stradă în contextul pandemiei de coronavirus este iminentă.

Medicul Streinu-Cercel: Se va limita mersul pe stradă
Sursa foto: Antena 3
20 Mar 2020   •   17:17

”Limitarea mersului pe stradă e iminentă pentru că în contextul în care apar multe cazuri pe zi, ele fac obiectul unor analize foarte atente și ele sunt cele care vor decide momentul în care aceste distanțări sociale se vor impune. Astfel de decizii nu se iau după o zi pe alta. Avertizări de genul acesta, ca lumea să se obișnuiește cu ideea, astea se pot spune.

E vorba doar de dinamica procesului. Ea stipulează aceste lucruri. Mă interesează unde se transmite virusul, care sunt populațiile receptive, în ce context s-a produs această transmitere, toate acestea adunate vor da decizia.

Vorbim acum de un număr relativ mic pe teritoriul României și ce ne presează însă este dinamica compatrioților noștri veniți din afară. Noi am pus câteva lucruri în discuție și anume ca persoanele cu vârste de peste 70 de ani să rămână la domiciliu și autoritățile locale să le procure alimente sau medicamente, sau dacă au aproape membrii familiei, o vor face ei. Acest virus va ataca foarte probabil categoriile de vârstnici.”, a spus Streinu-Cercel.

×
Subiecte în articol: limitare coronavirus
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close