Antena 3 CNN Actualitate STS se spală pe mâini şi contrazice raportul Romatsa: "112 STS Cluj nu a comunicat coordonatele"

STS se spală pe mâini şi contrazice raportul Romatsa: "112 STS Cluj nu a comunicat coordonatele"

STS se spală pe mâini şi contrazice raportul Romatsa: "112 STS Cluj nu a comunicat coordonatele"
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Feb 2014   •   17:02

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a anunţat, într-un răspuns la solicitarea Antenei 3 privind coordonatele geografice ale aeronavei prăbuşite în Apuseni, aşa cum au fost ele enunţate de medicul Zamfir,  că STS Cluj nu a comunicat aceste coordonate.

"Toate informaţiile solicitate le aveţi în raportul dat publicităţii de Guvern. 112 STS Cluj nu a comunicat aceste coordonate", se arată în răspunsul STS.

Antena 3 a cerut Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, în baza legii 544/2001, să primească răspunsuri la următoarele întrebări:

- Ora la care a fost localizată aeronava care s-a prabuşit în Munţii Apuseni

- Cum a fost localizată epava avionului?

- A primit STS coordonatele exacte ale aeronavei prăbuşite?

- De la cine a primit STS aceste coordonate exacte?

- Cui a dat STS aceste coordonate dupa ce a intrat în posesia lor şi la ce ora?

Raportul Romatsa confirmă oficial că medicul Radu Zamfir a comunicat către ISU Alba coordonate de la locul accidentului. Raportul contrazice STS care spunea, în urmă cu o zi, că medicul NU a oferit date GPS, ci doar ora şi data de pe ecranul telefonului.

ROMATSA n-a înţeles coordonatele. La trei ore de la prăbuşire, angajatul turnului de control cerea ajutor celor de la ISU

Pe 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat  într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close