Antena 3 CNN Actualitate Studenta criminală de la Universitatea de Medicină din Timişoara, la un pas de eliberare

Studenta criminală de la Universitatea de Medicină din Timişoara, la un pas de eliberare

Studenta criminală de la Universitatea din Timişoara ar putea fi eliberată mai repede. Tânăra, condamnată la 20 de închisoare, a fost propusă pentru eliberare condiţionată după numai 12 ani. În 2009, ea a ucis şi tranşat un bărbat împreun cu un coleg.

Studenta criminală de la Universitatea de Medicină din Timişoara, la un pas de eliberare
Sursa foto: Intact Images
de Roxana Ciucă    |    03 Dec 2021   •   13:53

Carmen Şatran (fostă Bejan), tânăra condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare pentru crima din căminul Universităţii de Medicină din Timişoara, comisă în august 2009, a fost propusă pentru eliberarea condiţionată după 12 ani de puşcărie, pentru că a executat trei pătrimi din pedeapsă.

Comisia pentru eliberări condiţionate de la Penitenciarul Gherla, acolo unde este încarcerată Carmen Şatran, a propus eliberarea condiţionată, iar conducerea penitenciarului a transmis cererea Judecătoriei Gherla.

La şedinţa de judecată în care s-a pus în discuţie eliberarea sa condiţionată, Carmen Şatran, care execută în momentul de faţă pedeapsa în regim deschis, a cerut să fie eliberată condiţionat spunând că „a participat la cursuri şi şi-a dat seama de gravitatea faptei”.

Până în 9 septembrie 2021, când cazul său a fost analizat de comisia de eliberări condiţionate din penitenciar, Carmen Şatran a executat efectiv 4.422 de zile.

Condamnata a câştigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le oferă zile de libertate deţinuţilor cazaţi în condiţii improprii.

De asemenea, fosta studentă de la Medicină a mai câştigat 428 de zile prin muncă.

„Deţinuta nu a fost sancţionată disciplinar şi a înregistrat mai multe recompense. A muncit în timpul detenţiei (428 zile). A fost receptivă la unele activităţi cultural-educative.

Persoana privată de libertate nu are antecedente penale şi este la prima analiză”, se arată în raportul comisiei de eliberări condiţionate din Penitenciarul Gherla.

Judecătoria Gherla i-a respins cerere, decizia nefiind definitivă a fost atacată de criminala cu contestaţie la Tribunalul Cluj.

Carmen Bejan şi iubitul său Sergiu Florea l-au ademenit în camera de cămin pe Trifu Schroth, unde urma să întreţină relaţii sexuale contracost cu Carmen Bejan.

Din cauza banilor, cei doi tineri l-au injunghiat pe afacerist şi l-au cărat într-un geamantan cu scopul de a-l incendia.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close