Antena 3 CNN Actualitate Supraviețuitor al tragediei din Colectiv, către Nicolae Bănicioiu: "De ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini în spitale?". Ce explicații i-a dat fostul ministru al Sănătății

Supraviețuitor al tragediei din Colectiv, către Nicolae Bănicioiu: "De ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini în spitale?". Ce explicații i-a dat fostul ministru al Sănătății

Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, a fost luat de întrebări, după ce a ieșit de la audierile de la Parchetului General, de un supraviețuitor al cumplitului incendiu din Colectiv.

Supraviețuitor al tragediei din Colectiv, către Nicolae Bănicioiu: "De ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini în spitale?". Ce explicații i-a dat fostul ministru al Sănătății
Sursa foto: foto- captură Antena 3
de Claudia Simion    |    06 Dec 2019   •   13:43

"De ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini în spitale?", l-a întrebat Mihai Grecea, supraviețuitor al tragediei din Colectiv, pe Nicolae Bănicioiu. 

Fostul ministru al Sănătății i-a răspuns că "noi am spus din primul moment că asigurăm tot costul tratamentului. Haideți să ne întâlnim și discutăm toate declarațiile pe care le-am făcut". 

Bănicioiu a fost citat ca martor în dosarul Colectiv, care a fost deschis în urma plângerii din noiembrie 2016 făcute de părinții victimelor care acuzau de neglijență mai mulți oameni din sistemul medical. 

"Le-am spus procurorilor tot ceea ce cred eu că era necesar să le spun. Am răspuns la toate întrebările", a declarat fostul ministru al Sănătății, după ieșirea de la audieri. 

Întrebat dacă are mustrări de conștiință pentru modul în care a gestionat criza, Bănicioiu a declarat "Credeți-mă că și eu și ceilalți am fi vrut să facem mai mult. Am făcut tot ceea ce era omenește posibil. Nu am refuzat niciun ajutor. Uitați-vă pe declarații", a spus Bănicioiu. 

Citiți și Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, după ce a fost audiat în dosarul Colectiv: "Am făcut tot ceea ce era omenește posibil. Nu am refuzat niciun ajutor"

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015. În urma incendiului și-au pierdut viața 64 de persoane și alte peste 180 au fost rănite. 

 

 

×
Parteneri
Lista noilor stațiuni turistice atestate în România
x close