Antena 3 CNN Actualitate Mai multe suspiciuni de TBC la o creșă din Capitală. Autoritățile fac controale ample

Mai multe suspiciuni de TBC la o creșă din Capitală. Autoritățile fac controale ample

Mai multe suspiciuni de TBC la o creșă din Capitală. Autoritățile fac controale ample
Sursa foto: Foto: VideoNews
15 Apr 2016   •   15:10

O infirmieră de la o creşă de pe strada Vrancei, din Capitală, a fost depistată cu TBC, informează Primăria sectorului 1, care precizează că diagnosticul nu a fost confirmat, până în prezent, la niciunul dintre copiii înscrişi aici.

Conducerea creşei a dispus realizarea de ample investigaţii medicale, în condiţiile în care s-au înregistrat suspiciuni de TBC la doi copii, menţionează sursa citată.

Infirmiera a fost depistată cu TBC la examenul de spută, în urma căruia a apărut bacilul Koch, fiind internată la Institutul de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' din Capitală.

Conducerea creşei a dispus efectuarea investigaţiilor medicale atât în rândul copiilor, cât şi al personalului. Astfel, copiilor de la grupa unde lucra infirmiera li s-au făcut radiografie pulmonară şi examen IDR.

'La o parte dintre micuţi rezultatul IDR a ieşit pozitiv, însă acest lucru nu înseamnă automat că aceştia au TBC. Investigaţiile medicale vor continua până la stabilirea unui diagnostic final. Menţionăm că micuţii sunt vaccinaţi contra TBC la naştere, ceea ce le conferă protecţie până la vârsta de aproximativ doi ani', a menţionat Primăria sectorului 1.

 

×
Parteneri
DIICOT: Imagini de la capturarea celor ce conduc mafia gunoaielor
x close