Antena 3 CNN Actualitate Sute de polițiști și angajați din peniteniciare au protestat în faţa Ministerului de Finanţe

Sute de polițiști și angajați din peniteniciare au protestat în faţa Ministerului de Finanţe

Sute de poliţişti şi angajați din penitenciare au protestat astăzi în faţa Ministerului de Finanţe faţă de neaplicarea legii salarizarii şi a pensiilor militare de stat. Aceştia spun că protestele vor continua până când cererile lor vor fi soluţionate.

Sute de polițiști și angajați din peniteniciare au protestat în faţa Ministerului de Finanţe
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    17 Ian 2022   •   16:37

Principala cerinţă a poliţiştilor, inclusiv cei din penitenciare, este să le crească salariile. În plus, spun ei, nu e aplicat sporul de risc şi suprasolicitare neuropsihică de 20% şi nici nu le-a fost reactualizată norma de hrană, la inflaţia curentă.

"Nu cerem drepturi în plus nu cerem pomeni, cerem aplicarea legii aşa cum au fost promulgate. Suntem plătiţi la nivelul anului 2009, indicii de corecţie nu se aplică decât la domii care imtră în politica. Veniturile salariale şi pensiile sunt îngheţate de ani de zile. Este bătaie de joc", a spus Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilitate.

Nemulţumiţi şi de creşterea preţurilor, aceeştia cer abrogarea ordonantei privind liberalizarea prețurilor la energie și gaze din 2020.

 "I-am facut Ministrului de Finante plângere penala la Înalta Curte pentru că a încalcat legae flagrant şi îl acuzăm că a încălcat legea. Îl acuzăm de abuz în serviciu. Şi îi vom atrage atenţia în fiecare zi să resoecte legea.  Aşteptăm să ne invite domnul ministru, nu vom pleca de aici până cand nu ne vom spune revendicarile cuiva din Ministerul de Finanţe", a adăugat Cosmin Dorobanţu, presedinte SNPPC.

Aceştia mai protestează si pentru neaplicarea legii 223 din 2015 privind pensiile ocupaţionale şi pentru deficitul de personal din Poliţia Română şi din MAI.


 

×
Subiecte în articol: protest Ministerul de Finante politisti
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close