Antena 3 CNN Actualitate Sute de locuri de muncă vor fi create în România. Un mare producător din Ucraina se mută în țara noastră: ”Inginerii ucraineni caută români pe care să-i școlească”

Sute de locuri de muncă vor fi create în România. Un mare producător din Ucraina se mută în țara noastră: ”Inginerii ucraineni caută români pe care să-i școlească”

Uzina de tractoare din Harkov îşi mută producţia la Halboca, în Iaşi din cauza războiului.

Sute de locuri de muncă vor fi create în România. Un mare producător din Ucraina se mută în țara noastră: ”Inginerii ucraineni caută români pe care să-i școlească”
Sursa foto: observatornews.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mar 2022   •   23:04

Uzina din Harkov, înfiinţată în 1930, este cel de-al doilea producător de utilaje agricole din Ucraina care și-a mutat producția în România, după Lavrenko Ruslan Aleksandrovich, fabricantul de utilaje VOK.

Constructorul de tractoare de la Harkov vine în România printr-un parteneriat cu Igor Crusnevschi, distribuitor de utilaje agricole pe piața din România.

„Fabrica de tractoare din Harkov va fi mutată la Iași. Este a doua companie care va veni în Iași și sperăm că vom dezvolta, aici, o adevărată industrie în domeniu, că va fi interes pentru utilajele produse la Holboca.

Ne dorim să facem produse românești, de aceea vrem să obținem patentarea pentru tractor și alte utilaje agricole. Va fi un parteneriat între cele două companii care fac utilaje agricole, respectiv cea din Vinița și cea din Harkov.

Vor veni inginerii ucraineni, care pregătesc mutarea și caută angajați români pe care să-i școlească. Intenționăm să începem cât mai repede producția, aici, la Holboca”, a declarat Igor Crusnevschi, distribuitor de utilaje agricole, potrivit alba24.ro.

 

×
Subiecte în articol: Ucraina tractoare Iași
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close