Antena 3 CNN Actualitate Talent ascuns în umbra sărăciei. La 15 ani visează doar la muzica şi la vioara lui

Talent ascuns în umbra sărăciei. La 15 ani visează doar la muzica şi la vioara lui

Talent ascuns în umbra sărăciei. La 15 ani visează doar la muzica şi la vioara lui
Sursa foto: Foto captura Antena 3
19 Dec 2013   •   08:22

Gabriel are 15 ani şi i-a plăcut vioara de mic. În familia Simion, mâinile bunicului, tatălui sau ale fraţilor mai mari au gâdilat arcuşul vioarei ani de-a rândul.

Nu sunt nişte oameni bogaţi. Reuşesc cu greu să trăiască din cei 800 de lei pe care îi câştigă lunar. Iar după ce scad întreţinerea, mâncarea şi medicamentele, pentru visele lui Gabriel abia dacă mai rămân câţiva lei. Dar Gabriel continuă să cânte şi să spere.

Expresia unui om serios ascunde cu greu bucuria din suflet atunci când arcuşul mângâie corzile viorii pe care îşi sprijină obrazul. Gabriel este un puşti de 15 ani care iubeşte vioara şi muzica.

"Am început să exersez la vioară de la vârsta de 6 ani şi am ales instrumentul acesta pentru că din familia mea a fost simpatizat şi mi-a plăcut şi mie de mic. Nu-mi doresc să fac altceva", le-a spus Gabriel jurnaliştilor.

Acum cântă cu succes în faţa publicului şi speră să îşi asigure un viitor din asta. Încă de mic Gabriel a cunoscut  sărăcia, ruşinea şi sacrificiile.

Toate cheltuielile casei sunt facute din cele două pensii ale părinţilor. Împreună, peste 800 de lei.

Acum trei ani, povestea lui Gabriel apărea pentru prima dată la televizor. În urma campaniei "împreună dăm viaţă poveştilor" de la Antena 1, Gabriel a primit câteva haine, alimente şi o invitaţie la un concert în Viena. Oferta a picat la scurt timp, iar oamenii bunăvoitori s-au împuţinat peste noapte. Cu toate acestea, el nu a renunţat la pasiunea lui.


×
Subiecte în articol: violonist vioara
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close