Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr de 19 ani a vrut să urce cu o maşină cu anvelope de vară "oglindă" în staţiunea Rânca

Un tânăr de 19 ani a vrut să urce cu o maşină cu anvelope de vară "oglindă" în staţiunea Rânca

Un tânăr în vârstă de 19 ani a primit o amendă uriaşă şi a rămas fără talonul maşinii, după ce a vrut să urce cu o maşină echipată cu anvelope de vară uzate în staţiunea Rânca.

Un tânăr de 19 ani a vrut să urce cu o maşină cu anvelope de vară "oglindă" în staţiunea Rânca
Sursa foto: Antena 3 CNN | IPJ Gorj
de Alin Tarnovschi    |    03 Feb 2023   •   16:00

Şoferul a fost oprit în trafic de poliţiştii din Novaci, iar în urma controlului, agenţii au descoperit că maşina condusă de acesta era echipată cu anvelope de vară "oglindă".

"Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci au oprit pentru control, un autoturism ce se deplasa pe DN 67C, din direcția Novaci-stațiunea Rânca.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2900 lei, iar ca măsură complementară, a fost reținut certificatul de înmatriculare, potrivit OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Reamintim conducătorilor auto că pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, autovehiculele trebuie să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune și trebuie să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate", se arată într-un comunicat al IPJ Gorj, potrivit gorjonline.ro.

×
Subiecte în articol: ranca Gorj
Parteneri
Horoscop 31 martie 2023. Zodia care iese în evidenţă
x close