Antena 3 CNN Actualitate Târgurile din Capitală, asaltate de bucureşteni! Imagini de la Muzeul Ţăranului Român

Târgurile din Capitală, asaltate de bucureşteni! Imagini de la Muzeul Ţăranului Român

Târgurile din Capitală sunt luate cu asalt de bucureşteni. Oamenii au profitat de vremea prietenoasă şi au mers la Muzeul Ţăranului din Capitală, acolo unde au găsit produse tradiţionale.

Târgurile din Capitală, asaltate de bucureşteni! Imagini de la Muzeul Ţăranului Român
de Iulia Gorgorin    |    11 Oct 2020   •   12:15

 Muzeul Ţăranului Român a pregătit surprize pentru vizitatori. Oamenii se vor putea delecta cu mâncare tradiţională, dar vor putea admira şi un costum vechi de peste 100 de ani din zona Argeşului.

Mădălin Ignat, reporter Antena 3, vă prezintă imagini de la târg, acolo unde bucureştenii pot găsi preparate tradiţionale, dar mai ales produse realizate cu migală de meşterii populari.

Doamna Maria vă prezintă un costum popular vechi de 100 de ani din zona Argeş.

''Este ţesut de femeile din satul Lunca Gârtii. Pânza este ţesută în război, iar lucrătura este făcută manual. Este cusut aproximativ doi ani, sau două ierni. Costumele naţionale populare se coseau iarna de către femei, atunci când nu mai avea nimeni nimic de făcut pe afară şi atunci se adunau la clacă şi în fiecare seară ele îşi împodobeau straiele. Este un costum autentic din zona musceleană, destul de frumos şi de rar pe care eu îl port în ocazii speciale şi la care ţin foarte mult'', a spus doamna Maria despre portul popular pe care l-a prezentat telespectatorilor Antena 3.

×
Subiecte în articol: muzeul taranului roman
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close