Antena 3 CNN Actualitate Noi reguli pentru parcările din București. Cât vor plăti șoferii pe oră sau pe zi, indiferent de zonă

Noi reguli pentru parcările din București. Cât vor plăti șoferii pe oră sau pe zi, indiferent de zonă

Din 22 decembrie autorităţile locale schimbă din nou regulile pentru parcările din București. Iată ce tarife vor plăti şoferii, indiferent de zonă.

Noi reguli pentru parcările din București. Cât vor plăti șoferii pe oră sau pe zi, indiferent de zonă
Sursa foto: Buletin de Bucureşti via Google Maps
de Claudia Popovici    |    13 Dec 2022   •   17:43

Potrivit noilor reglementari din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, începând de săptămâna viitoare, şoferii ar urma să plătească 5 lei pe oră, sau 25 de lei pe zi, indiferent de zona unde îşi parchează mașinile.

În prezent, plătim 10 lei pe oră în centru sau zona zero, 5 lei pentru zona unu şi 2.5 lei pentru zona doi.

De asemenea, vor fi luate măsuri şi pentru cei care vor să parcheze în apropierea locuinței. Riveranii vor putea plăti 50 de lei pe lună pentru a-şi lăsa mașinile oriunde în apropierea casei. 

Mai mult, sunt luate în calcul crearea unor locuri de parcare noi în centrul Capitalei, precum crearea unor benzi unice pentru transportul public, notează observatornews.ro

Astfel, banii proveniți din plata parcărilor vor fi folosiți pentru reparația unor trotuare, străzi sau pentru lucrări de sistematizare a traficului.

×
Subiecte în articol: parcari București şoferi tarife parcare
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close