Antena 3 CNN Actualitate Ionel Arsene (CJ Neamț), acuzații grave: "Nelu Tătaru refuză să dea în funcțiune un spital COVID!"

Ionel Arsene (CJ Neamț), acuzații grave: "Nelu Tătaru refuză să dea în funcțiune un spital COVID!"

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a adus clarificări în scandalul relatat de presa locală, care a difuzat imagini cu zeci de pacienți lăsați să aștepte ore în șir, noaptea, în frig, în curtea spitalului județean, înainte de a fi consultați.

Ionel Arsene (CJ Neamț), acuzații grave: "Nelu Tătaru refuză să dea în funcțiune un spital COVID!"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    08 Oct 2020   •   00:25

Arsene a argumentat că situația la Spitalul Județean Neamț este "disperată", unitatea fiind dincolo de limita capacităților:

"Avem avem 355 pacienți cu COVID, dintre care ieri au fost confirmați peste 80. Alți 55 sunt suspecți. Suntem depășiți total, la capacitatea spitalului. Și asta, în condițiile în care avem un spital COVID cu 250 de paturi, achiziționat împreună cu Consiliul Județean Iași, pe care efectiv nu vor să îl deschidă. Din 18 septembrie stă. A doua zi după ce a fost emisă autorizația de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică Iași, a venit control de la Ministerul Sănătății. Că nu e nevoie să fie deschis spitalul, pentru că am reușit noi ce n-a reușit Guvernul. Motivele sunt pur politice", a acuzat Ionel Arsene.

La insistențele celor din studio, el l-a indicat pe responsabil (la minutul 3.09 în clipul video atașat).

"Nelu Tătaru (este cel care se opune deschiderii spitalului COVID de la Lețcani)", a indicat Ionel Arsene. Tot la insistențele din studiu, el a precizat că ia în calcul o plângere penală la adresa Ministrului Sănătății.

 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru Ionel Arsene COVID-19 COVID-19
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close