Antena 3 CNN Actualitate Taxa de barieră în staţiunea Mamaia, suspendată în sezonulul estival 2012

Taxa de barieră în staţiunea Mamaia, suspendată în sezonulul estival 2012

Taxa de barieră în staţiunea Mamaia, suspendată în sezonulul estival 2012
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    11 Apr 2012   •   16:21

Radu Mazăre, edilul Constanţei, a declarat, miercuri, că taxa de barieră în staţiunea Mamaia va fi suspendată şi în sezonul estival 2012, informează Agerpres.

''Chestiunea cu barierele am eliminat-o încă de anul trecut pentru că noi, cu ce încasam pe bariere, plăteam încasatorii şi atunci nu făceam nicio sfârârială. Şi n-am vrut să creştem preţul'', a spus Mazăre.

În vara anului 2010, încasările din taxa de barieră în staţiunea Mamaia au fost de aproximativ 1,6 milioane de lei, cu circa 10% mai mici decât în sezonul estival 2009, tarifele percepute fiind aceleaşi în ultimii ani, de 3 lei pentru fiecare intrare în staţiune cu o maşină neînmatriculată la Constanţa.

Un abonament pentru 24 de ore a costat 4 lei, unul pentru şapte zile 25 de lei, iar pentru întreaga vară preţul abonamentului a fost de 250 de lei.

Taxa de barieră a fost introdusă în anul 2003 de administraţia locală, la iniţiativa primarului Radu Mazăre, şi fost sistată în 2006, după ce a fost atacată în instanţă de prefectul judeţului şi considerată ilegală de magistraţii constănţeni.

Radu Mazăre a atacat decizia judecătorilor şi a câştigat procesul printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Constanţa, iar în 2007 taxa de barieră a fost reintrodusă.

×
Subiecte în articol: primar sezon estival Mamaia
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close