Antena 3 CNN Actualitate Teatrul Bulandra va fi consolidat și restaurat cu finanțare din PNRR

Teatrul Bulandra va fi consolidat și restaurat cu finanțare din PNRR

Teatrul Bulandra, care funcționează într-o clădire construită în 1935, va fi consolidat și reabilitat cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), valoarea finanțată aprobată fiind de peste 65 de milioane de lei.

Teatrul Bulandra va fi consolidat și restaurat cu finanțare din PNRR
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    18 Feb 2023   •   16:05

Valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 65.378.065,87 lei, a spus primarul Nicușor Dan.

Consolidarea și reabilitarea Teatrului Bulandra este un proiect depus de Primăria Capitalei prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS).

Proiectul a obținut finanțare prin PNRR.

Proiectul vizează consolidare seismică şi renovare energetică a imobilului situat în Bd. Schitu Măgureanu nr. 1, sector 5, București, care adăpostește Teatrul Bulandra.

"Clădirea a fost construită în anul 1935, la care s-a adăugat în 1937 corpul de la Bd. Schitu Măgureanu, adiacent teatrului, aflat în Zona Construit Protejată ZCP 06 - Bulevardul Elisabeta-Kogălniceanu, regim de înălțime S+P+7E+M (la parter se află Sala de spectacole Liviu Ciulei), având o suprafață construit desfășurată 11.873 mp" a scris sâmbătă, primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: teatrul Bulandra consolidare PNRR
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close