Antena 3 CNN Actualitate Teodor Meleşcanu, aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe

Teodor Meleşcanu, aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe

Teodor Meleşcanu, aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe
04 Ian 2017   •   10:21

Teodor-Viorel Meleşcanu, propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe, a primit miercuri aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de politică externă şi pentru românii de pretutindeni, întrunind 29 de voturi "pentru" şi 11 "împotrivă", potrivit Agerpres.

"Obiectivul fundamental pe care vi-l propun este ca România să devină, în aceşti patru ani, cea mai importantă putere politică, economică şi militară din sud-estul Europei. Acesta este obiectivul principal pe care mi l-am fixat", a precizat Meleşcanu.

El a subliniat că principala prioritate a mandatului său va fi pregătirea României pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în 2019, în paralel cu marcarea încheierii Primului Război Mondial şi a realizării Marii Uniri. O a doua prioritate va consta în revigorarea diplomaţiei bilaterale.

"Noi am consacrat foarte multe resurse - şi logistice, şi umane - pe ceea ce înseamnă diplomaţia multilaterală - sigur, în primul rând, UE şi NATO. Constat o anumită rămânere în urmă a diplomaţiei bilaterale, care este esenţială pentru crearea de majorităţi care să sprijine interesele fundamentale ale României", a declarat el.

Meleşcanu a mai apreciat că o a treia prioritate va fi reformarea şi modernizarea sistemului de protecţie a cetăţenilor români din străinătate, prin intermediul Direcţiei Consulare din MAE, prin informatizare, oferirea de resurse şi găsirea de oameni adecvaţi acestei activităţi.

El a adăugat că un alt obiectiv va urmări implicarea mult mai directă şi mai concretă a Ministerului Afacerilor Externe în diplomaţia economică, în colaborare cu structurile care vor fi create în cadrul Ministerului Economiei.

"I-am notat pe colegii care au votat impotriva", a spus Melescanu la final, conform Hotnews.ro.

×
Subiecte în articol: Teodor Meleşcanu audieri ministri
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close